"Pala" devetorka koja je preprodavanjem duhana na štetu proračuna zaradila milijun kuna Foto: Ilustracija

"Pala" devetorka koja je preprodavanjem duhana na štetu proračuna zaradila milijun kuna

M.P./Varaždinske vijesti | 16.5.2018. u 15:16h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su u suradnji s policijskim službenicima iz drugih policijskih uprava i službenicima Carinske uprave dovršili kriminalističko istraživanje nad osam muških osoba (44, 48, 64, 20, 37, 41, 21, 43 godine) i jednom 32-godišnjakinjom s područja Varaždinske i Bjelovarsko bilogorske županije.

Kako je utvrđeno, devetorka se međusobno povezala i organizirala te od prosinca 2017. do 15. svibnja ove godine zajedničkim djelovanjem i podijeljenim ulogama nabavljala i skladištila veće količine rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija. Navedeni duhan su dalje preprodavali na području Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije te grada Zagreba.

Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, pretraženi su stanovi, kuće i drugih prostorije na području Varaždinske, Bjelovarsko bilogorske i Zagrebačke županije, a kojima se koriste osumnjičeni. Prilikom pretraga pronađena su tri stroja za rezanje duhana, oko 350 kilograma sitno rezanog duhana, oko 1.850 kilograma duhana u listu, nekoliko desetaka tisuća kuna, jedna automatska puška s pripadajućim streljivom te mobilni uređaji.

Osumnjičeni su navedenim kaznenim djelima pričinili materijalnu štetu državnom proračunu u iznosu koji se procjenjuje na više od milijun kuna.

Po završenom kriminalističkom istraživanju svi osumnjičeni su uz kaznenu prijavu za kaznena djela "nedozvoljena trgovina", "zločinačko udruženje i počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja", "nedozvoljeno posjedovanje izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih stvari" predani pritvorskom nadzorniku PU zagrebačke.

Označeno u