Kineski investitori za 14 milijuna kuna kupili bivšu Političku školu u Kumrovcu Foto: Krapinsko-zagorska županija

Kineski investitori za 14 milijuna kuna kupili bivšu Političku školu u Kumrovcu

Varaždinske vijesti | 7.5.2019. u 16:21h | Objavljeno u Aktualno

U Ministarstvu državne imovine u utorak 7. svibnja otvarane su ponude za kupnju nekretnine bivše Političke škole u Kumrovcu. Pristigla je samo jedna ponuda koju je dala tvrtka Zhongya Nekretnine, u iznosu od 14.095.400 kuna te je ponuda prihvaćena.

Kupljena bivša Politička škola u Kumrovcu ukupne je površine 26.285 m2, od čega je dvorište površine 20.384 m2 i poslovna zgrada površine 5.901 m2), "Hotel Zagorje" je ukupne građevinske bruto površine 11.310,00 m2 raspoređene na četiri etaže i bruto volumena 34.464,20 m2.

Suvlasnica tvrtke koja je kupila Političku školu je kineska poduzetnica i predsjednica velike kompanije iz Pekinga, Jiang Yu, koja je nedavno boravila u Hrvatskoj, a tom je prilikom posjetila Kumrovec i razgledala Političku školu. Ujedno je bila i na prijemu kod župana Krapinsko – zagorske županije Željka Kolara te su joj tom prilikom prezentirani strateški projekti i mogućnosti ulaganja na području Krapinsko-zagorske županije.

JIANG_YU_POSJET_2.jpg

- Drago nam je što je kumrovečki „mrtvi kapital“, bivša Politička škola, konačno pronašao nove vlasnike, odnosno što se naš trud u privlačenju investicija na područje Krapinsko–zagorske županije konačno počeo isplaćivati. Želio bih istaknuti da sam 2016. godine predvodio delegaciju gospodarstvenika i političara koja je u Kini sudjelovala na 3. Susretu lidera jugoistočne Europe i Kine, održanom u gradu Tangshanu u pokrajini Hebei - rekao je, među ostalim, Kolar.

KINA_5.jpeg

- Sukladno razgovoru s gđom. Jiang Yu prilikom njenog nedavnog posjeta Krapinsko–zagorskoj županiji te najavama nje i direktora Zhongya nekretnina Maria Rendulića, koji je i predsjednik Predsjedništva Kinesko jugoistočno europske poslovne asocijacije (CSEBA), očekujemo da će vrlo brzo doći do raspisivanja natječaja za idejno rješenje te da će otpočeti realizacija investicije u kongresni turizam na području općine Kumrovec. Vjerujemo da je ovo samo početak stranih ulaganja u Kumrovec - istaknuo je Kolar.