Kanadski poduzetnici planiraju zaposliti još pedesetak inženjera

| 13.12.2018. u 12:32h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Ivan Čehok danas je razgovarao s predstavnicima tvrtke Upchain, Lukom Šmicom i Johnom Laslavicem, Kanađaninom hrvatskog podrijetla koji u Varaždinu osniva razvojni centar.

Riječ je o informatičkoj tvrtci koja ima ambiciozne planove ulaganja u Varaždinu. Sjedište tvrtke Upchain je u Kanadi te su svoje urede otvorili i u varaždinskom Tehnološkom parku, zapošljavaju četrdesetak programera i najavljuju daljnja zapošljavanja i razvoj. 

Tvrtka će u Varaždinu uspostaviti stožer koji će biti nadležan za poslovanje u cijeloj Europi za što planira zapošljavanje još pedesetak inženjera. Zbog toga su zainteresirani za najam odgovarajućeg poslovnog prostora ili kupnju zemljišta na kojem bi mogli dalje razvijati svoje proizvode i realizirati planove. 

- Grad Varaždin uvijek će pružati podršku i biti na usluzi takvim investitorima. Nama je zapošljavanje informatičara od velikog interesa jer jedino tako možemo spriječiti njihov odlazak u inozemstvo – izjavio je gradonačelnik Čehok nakon susreta s poduzetnicima predloživši im sastanak s predstavnicima Fakulteta organizacije i informatike te Sveučilišta Sjever.