Gordan Jandroković Foto: Krešimir Đurić

Jandroković o Ramljaku: Agrokor nam je važan, sve ćete čuti na vrijeme

I.D./Varaždinske vijesti | 20.2.2018. u 23:07h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Nakon što su pojavile neslužbene informacije da je Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak na poslijepodnevnom sastanku u utorak u Vladi, na kojem su sudjelovali premijer Andrej Plenković, predstavnici vjerovnika Agrokora i sam Ramljak, ponudio ostavku, te je informacije komentirao i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, koji je u Varaždinu boravio kao gost na svečanosti proslave 28. obljetnice HDZ-a u Varaždinskoj županiji.

Ipak, Jandroković nije želio dati nikakve konkretne informacije je li premijer donio odluku u vezi Ante Ramljaka nakon što su se u javnosti pojavile informacije da je Ramljak istovremeno bio Vladin povjerenik i zaposlenik Texo Managementa, tvrtke koja je sklopila ugovor s tvrtkom AlixPartners za savjetovanje o restrukturiranju Agrokora na temelju kojeg svakoga tjedna naplaćuje za poslove savjetovanja gotovo 250.000 kuna, piše N1.

- Sve ćete čuti na vrijeme. Znate i sami koliko nam je Agrokor važan, bitno je nakon donošenja zakona doći i do kraja nagodbe, očuvati sustav, očuvati hrvatsku prehrambenu industriju, sve one koji su radili s Agrokorom, tako da će sve odluke koje će biti donešene u prvom redu voditi računa o tome. Dosad sam već puno puta komentirao situaciju oko Agrokora, tako da danas neću reći ništa novo. Važno je da taj proces i u operativnom djelu bude jako dobro odrađen i da u njemu grešaka, ako se utvrde neke pogreške, onda ćemo morati razmišljati kako dalje - rekao je Jandroković u Varaždinu.

Nije želio odgovoriti ni na novinarsko pitanje o tri moguća scenarija o kojima se neslužbeno govori. Prema N1, jedan scenarij uključuje odlazak ministrice Martine Dalić i Ante Ramljaka, drugi scenarij uključuje odlazak samo Ramljaka, a prema trećem scenariju ne odlazi nitko, no Ramljak bi dobio dodatne suradnike, odnosno dodatne osigurače u izvanrednu upravu.

- Ne mogu vam komentirati te stvari, imali samo sastanak u vrlo uskom krugu i ne želim odavati o čemu smo razgovarali - rekao je Jandroković.

Na pitanje hoće li Plenković donijeti odluku do kraja ovog tjedna, Jandroković je rekao:

- Predsjednik Vlade donijet će odluku čim odluči da je to pravi momenat. Važemo i tražimo najbolja moguća rješenja vodeći računa o interesima Republike Hrvatske i interesima hrvatskog gospodarstva.

- Vlada je tim, ona donosi odluke sukladno procedurama, na čelu te Vlade je premijer Plenković i on će donijeti sve važne odluke koje se tiču budućeg funkcioniranja Vlade - odgovorio je Jandroković na pitanje je li ministrica Dalić zamjenjiva, s obzirom da, osim Agrokora, vodi još nekoliko važnih reformi u sektoru gospodarstva.

Kratko je prokomentirao i ostavku Marina Strmote, državnog tajnika u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku na konferenciji za medije na kojoj je ministrica Nada Murganić predstavljala demografske mjere.

- Vjerujem da je sve iznenadila ta reakcija. Očito je riječ o osobnoj odluci gospodina Strmote. Je li ona bila promišljena ili je donesena emotivno, na mah, o tome ne mogu govoriti, ne poznajem ga dovoljno dobro. To je sve što mogu reći. Bio je ovo jedan neočekivani događaj, međutim predstavljene su mjere koje su i operativne, od povećanja rodiljnih naknada, dječjeg doplatka, proširenja kapaciteta vrtića... nije da se baš ništa nije učinilo i vjerujem da će te mjere dati određene rezultate - izjavio je Jandroković.