INTERVJU Andreja Vučkovečki, direktorica Gastrocoma: Varaždinu nedostaje sadržaja

Napisao/la: -
INTERVJU Andreja Vučkovečki, direktorica Gastrocoma: Varaždinu nedostaje sadržaja Foto: Krešimir Đurić

Nakon što je s početkom 2017. otišao u mirovinu, dugogodišnjeg direktora tvrtke Gastrocom Josipa Baruleka, na tom je mjestu zamijenila njegova kćer Andreja Vučkovečki. Vučkovečki, koja je dotad u Gastrocomu radila na mjestu voditeljice računovodstva i financija, praktički je od malih nogu u ugostiteljstvu te je itekako svjesna prednosti i nedostataka toga posla.

U razgovoru za Varaždinske vijesti osvrnula se na neke od njih, a prokomentirala je i trenutnu ugostiteljsku, ali i turističku ponudu grada Varaždina.

Na mjesto direktorice Gastrocoma došli ste početkom godine. Kakvo je poslovanje tvrtke, odnosno hotel, restorana i kafića koji djeluju u sklopu tvrtke? Ima li novina?

U samom proizvodnouslužnom djelu Gastrocoma nema većih promjena u odnosu na prethodno razdoblje. Ugostiteljska ponuda je diferencirana. U restoranu Verglec, koji je nositelj licenca “Hrvatska autohtona kuhinja” i “Okusi varaždinskog kraja”, možete isprobati lokalna tradicionalna jela i specijalitete, a pored toga u ponudi su i jela s roštilja te pizze iz krušne peći.

U restoranu Garestin naglasak je na jelima s ražnja, posebice na domaćoj janjetini te jelima pripremljenim ispod peke. U restoranu Park Boutique Hotela gosti mogu uživati u specijalitetima moderne internacionalne kuhinje. U proljetnim i ljetnim mjesecima tu je i restoran Aquacity gdje gosti mogu uživati u ukusnoj hrani dalje od gradske vreve, u prirodi.

Postojeće jelovnike svih restorana kontinuirano nadopunjujemo sezonskim delicijama, osvježavajući uobičajenu ponudu, a naši kuhari svako jelo mogu prilagoditi posebnim zahtjevima gosta.

Koliko lokalna politika opterećuje rad i razvoj ugostiteljstva s obzirom na raznorazne poreze i trošarine? Odnosno, olakšava li ili otežava rad ugostitelja?

Naravno da poreze i trošarine treba platiti, ali s obzirom na njihovu brojnost, naknade bi trebale biti niže. Primjerice prilikom obračuna naknada za korištenje javnih površina tj. naknada za postavljanje ugostiteljskih terasa, trebalo bi uzeti u obzir kišne dane i na kraju sezone odbiti od ukupne obveze

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Martina Pižeta

Novinar

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.