INTERVJU Andreja Vučkovečki, direktorica Gastrocoma: Varaždinu nedostaje sadržaja Foto: Krešimir Đurić

INTERVJU Andreja Vučkovečki, direktorica Gastrocoma: Varaždinu nedostaje sadržaja

| 19.6.2017. u 18:59h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je s početkom 2017. otišao u mirovinu, dugogodišnjeg direktora tvrtke Gastrocom Josipa Baruleka, na tom je mjestu zamijenila njegova kćer Andreja Vučkovečki. Vučkovečki, koja je dotad u Gastrocomu radila na mjestu voditeljice računovodstva i financija, praktički je od malih nogu u ugostiteljstvu te je itekako svjesna prednosti i nedostataka toga posla.

U razgovoru za Varaždinske vijesti osvrnula se na neke od njih, a prokomentirala je i trenutnu ugostiteljsku, ali i turističku ponudu grada Varaždina.

Na mjesto direktorice Gastrocoma došli ste početkom godine. Kakvo je poslovanje tvrtke, odnosno hotel, restorana i kafića koji djeluju u sklopu tvrtke? Ima li novina?

U samom proizvodnouslužnom djelu Gastrocoma nema većih promjena u odnosu na prethodno razdoblje. Ugostiteljska ponuda je diferencirana. U restoranu Verglec, koji je nositelj licenca “Hrvatska autohtona kuhinja” i “Okusi varaždinskog kraja”, možete isprobati lokalna tradicionalna jela i specijalitete, a pored toga u ponudi su i jela s roštilja te pizze iz krušne peći.

U restoranu Garestin naglasak je na jelima s ražnja, posebice na domaćoj janjetini te jelima pripremljenim ispod peke. U restoranu Park Boutique Hotela gosti mogu uživati u specijalitetima moderne internacionalne kuhinje. U proljetnim i ljetnim mjesecima tu je i restoran Aquacity gdje gosti mogu uživati u ukusnoj hrani dalje od gradske vreve, u prirodi.

Postojeće jelovnike svih restorana kontinuirano nadopunjujemo sezonskim delicijama, osvježavajući uobičajenu ponudu, a naši kuhari svako jelo mogu prilagoditi posebnim zahtjevima gosta.

Koliko lokalna politika opterećuje rad i razvoj ugostiteljstva s obzirom na raznorazne poreze i trošarine? Odnosno, olakšava li ili otežava rad ugostitelja?

Naravno da poreze i trošarine treba platiti, ali s obzirom na njihovu brojnost, naknade bi trebale biti niže. Primjerice prilikom obračuna naknada za korištenje javnih površina tj. naknada za postavljanje ugostiteljskih terasa, trebalo bi uzeti u obzir kišne dane i na kraju sezone odbiti od ukupne obveze

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u