HOK i OZS: Zatvaranja graničnih prijelaza nanijelo je štetu prijevoznicima obiju zemalja

vv / hok | 19.7.2019. u 09:10h | Objavljeno u Aktualno

- Ovo je problem koji zahtijeva hitno rješenje, složili su se predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec i predsjednik OZS-a Branko Meh tijekom sastanka vodstva Hrvatske obrtničke komore (HOK) i Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) s predstavnicima sekcija prijevoznika zbog problema vezanih uz protočnost graničnih prijelaza.

- Zatvaranje graničnih prijelaza političko je pitanje koje rezultira visokim troškovima za gospodarstvo jedne i druge zemlje - naglasili su predsjednici obiju komora i predstavnici prijevoznika koji su razgovarali o načinima ubrzanja protoka graničnih prijelaza za slovenske i hrvatske prijevoznike.

Čelnici komora traže da obje vlade brzo riješe probleme, prije svega zahtijevajući uspostavu međudržavne mješovite komisije, u koju će biti uključeni predstavnici slovenskih i hrvatskih prijevoznika te predstavnici policije obiju zemalja.

Naglasili su da bi slovenski i hrvatski prijevoznici trebali moći koristiti sve granične prijelaze, bez obzira na mjesto kretanja.

- Interesi slovenskih i hrvatskih prijevoznika su isti, tako da prijevoz i opskrba između dva gospodarstva moraju biti neometani -  zaključili su predsjednici komora na sastanku.