FOTO: Na varaždinskom placu proslavljen vrhunac sezone,slijedi Dječji plac

Varaždinske vijesti | 30.6.2018. u 12:05h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Vrhunac je sezone na varaždinskome placu, zbog čega je današnje subotnje prijepodne vrvjelo posjetiteljima. Čak i oni koji nisu redovito na placu, u ovo doba godine rado navrate jer obroci pripremljeni sa svježim domaćim namirnicama neusporedivo su ukusniji i nutritivno vredniji od obroka sastavljenog od smrznutih ili namirnica stranog porijekla.  

Kako je ponuda bogata i cijene su konkurentne, pa je tako pravi domaći krumpir iz primjerice Vidovca ili Petrijanca bilo moguće nabaviti već za 4 kune po kilogramu, dok su paprike babure i rajčica u ponudi već od 8 kuna.

Plac vrvi sezonskim voćem – borovnicama, jabukama petrovkama, ribizlom, malinama, šljivama, lubenicama, breskvama, marelicama i nektarinama, a od povrća tu su ukusni salatni krastavci, mlada zelena salata, tikvice i brojne druge neodoljive namirnice koje je nemoguće sve pobrojati.

Da bi uz kupnju jutrošnji posjet placu bio još zanimljiviji, pobrinule su se udruge žena iz Kelemena, Ludbrega i Trnovca, koje su od sezonskog voća i povrća pripremile ukusne zalogajčeke za degustaciju. Nije nedostajalo ni zabave za cijelu obitelj. Klinci su sudjelovali u kreativnoj radionici 'voćna košarica iz snova' te ukrašavali lica motivima voća i povrća, a okušali se u eko olimpijadi, vitaminskom kvizu i izazovu 'najspretnije ruke'. Najbolji sudionici natjecanja nagrađeni su slatkim voćnim poklon paketima.

Tržnica će još danas ugostiti i Dječji plac – tradicionalni sajam dječje obuće i odjeće. Poznat kao jedinstveno mjesto gdje je već za nekoliko desetaka kuna moguće  popuniti garderobu mališana, ovo je događaj koji roditelji, bake i djedovi ne propuštaju.

U najavi je bogata ponuda ljetne odjeće – haljinica, hlačica, majica, kapa, šešira, sandala, japanki, ali i igračaka te manjih dječjih bicikala i romobila. Dječji plac počinje u 16 sati.

plac_4.jpg

plac_6.jpg

 

 

plac_8.jpg

plac_9.jpg

plac_2.jpg

 plac_1.jpg