FOTO: Ducati Komponenti širi proizvodnju u Ludbregu i zapošljava nove ljude Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Ducati Komponenti širi proizvodnju u Ludbregu i zapošljava nove ljude

| 17.1.2017. u 15:17h | Objavljeno u Aktualno

- Ovo je posljednji dio prve faze ulaganja naše grupacije u Hrvatskoj. Počeli smo skromno prije 15-20 godina, a sada, s ovom novom zgradom, imamo oko 10.000 kvadratnih metara, u kojima će za nekoliko mjeseci raditi 200-tinjak ljudi. U početku su većina zaposlenih bili radnici, "plavi ovratnici", a sada zapošljavamo više inženjera - istaknuo je Guidalberto Guidi, vlasnik talijanske grupacije Ducati Energia, danas na otvorenju novoizgrađene proizvodne hale tvrtke Ducati Komponenti u Ludbregu.

U novoizgrađenoj proizvodnoj hali površine 4.000 kvadrata zasad su zaposleno 32 djelatnika, a kako je pojasnio Dražen Crnković, generalni menadžer tvrtke Ducati komponenti, u završnoj fazi radit će ih ukupno 55, sa stalnom tendencijom rasta. Investicija u vrijednosti 5.000.000 eura pokrenuta je zbog proširenja proizvodnih kapaciteta za proizvode "zelene" energije te kondenzatorskih baterija, a proizvodnja u novoj hali je već počela.

Svečanom otvorenju prisustvovali su brojni gosti, među njima veleposlanik Republike Italije u Republici Hrvatskoj Adriano Chiodi Cianfarani, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Mario Šiljeg, varaždinski župan Predrag Štromar, ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić te brojni drugi, a svi zajedno istaknuli su važnost ovakvih investicija u razvoju "zelenog" gospodarstva.