Bivši direktor austrijskog BIG-a u konzultanskom timu FO Developmenta

Varaždinske vijesti | 16.2.2017. u 08:15h | Objavljeno u Aktualno

Da bi javnim institucijama omogućila što bolje konzultatnske usluge u vezi osmišljavanja i upravljanja javnim, razvojim projektima i imovinom, tvrtka F.O. / Development započela je suradnju s partnerom Peterom Höflechnerom, članom odbora konzultanata, koji je, uz ostalo, bio direktor austrijskog BIG-a (BundesImmobilienGeselschaft), tvrtke koja upravlja državnim nekretninama Republike Austrije.

 -Državna imovina sektor je pun neiskorištenog potencijala i ovom suradnjom želimo snažno potaknuti njegov razvitak. No, cilj nam je kao klijente privučemo ne samo državu, već i jedinice lokalne samouprave i javne tvrtke s nekretninskim portfeljima. Svojim iznimnim poznavanjem administrativnih modela i principa upravljanja državnom imovinom, gospodin Höflechner će značajno doprinijeti partnerstvu, a najviše kroz savjetodavnu ulogu, izradu modela upravljanja te izgradnju međunarodne mreže kontakata – veli Denis Čupić, predsjednik udruge developera pri HUP-u i direktor tvrtke F.O. / Development, vodeći pružatelj usluga u području razvoja i vođenja projekata nekretnina.

Kroz ovu suradnju, kako napominje Čupić, F.O. Development intenzivno ulazi u sustav savjetovanja javnih institucija u Hrvatskoj i ostalim zemljama srednje i jugoistočne Europe, a ponajviše u tranzicijskim zemljama s ciljem razvitka sustava upravljanja, razvojnih modela, provedbe savjetovanja, izrade studija izvedivosti te stvaranjamasterplana za državnu imovinu.

- Očekujemo da će iskustvo i znanje koje je naš novi partner, između ostalog, stekao vodeći RICS Austrija (Royal Institutionof Chartered Surveyors) te kao predavač na katedri za upravljanje nekretninama na Sveučilištu primijenjenih znanosti Wiener Neustadt, pomoći u unaprjeđenju hrvatskog tržišta nekretnina, veli Čupić te napominje da je Peter Höflechner bio gost  na panel raspravi o stvarnim potencijalima državne imovine održanom na sajmu REXPO 2016..