Dvorci Šaulovec i Križovljangrad "na bubnju" za 8,1 milijun kuna

| 20.3.2017. u 13:07h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što su u dosadašnjem tijeku stečajnog postupka prodane gotovo sve pokretnine tvrtke PPI Varaždinka, prošlotjednim rješenjem Trgovačkog suda u Varaždinu sada je određena i prodaja atraktivnih nekretnina, odnosno dvoraca Šaulovec i Križovljangrad, gospodarskih zgrada u Radovcu, poslovnog prostora u Optujskoj ulici te farme u Brezju.

Podsjetimo, stečaj nad tvrtkom pokojnog Ivana Hudoletnjaka otvoren je u prosincu 2015. godine na prijedlog bivših zaposlenika, i to nakon 879 dana neprekidne blokade. Prema riječima stečajnog upravitelja Stanka Makara, u dosadašnjem tijeku stečaja od prodaje pokretnina u cijelosti su namireni svi bivši radnici tvrtke.

- U cijelosti su namireni svi vjerovnici prvog višeg isplatnog reda, a od prodaje nekretnina namirit će se razlučni vjerovnici. Prodana je većina pokretnina, no ostalo je još dosta toga. Primjerice, ostale su linije za punjenje, tankovi, a dio je čak ugrađen i u nekretninu pa je nemoguće to posebno prodavati jer kada se to demontira ostaje staro željezo. Eventualnom kupcu nekretnine u Optujskoj ulici to ćemo ponuditi, no ako neće htjeti, demontirat ćemo i prodati - kaže Makar dodavši da baš i nema interesa za kupnju pokretnina. Međutim, veliki interes vlada za nekretnine tvrtke od samog otvaranja stečajnog postupka.

dvorac krizovljangrad

Za prodaju je prošlotjednim rješenjem suda zasad određena prodaja tek dijela vrijednih nekretnina PPI Varaždinke čija se tržišna vrijednost temeljem procjena sudskih vještaka kreće od 527.000 do čak 21,2 milijuna kuna. Primjerice, procijenjena tržišna vrijednost dvorca Šaulovec iznosi 8.102.657 kuna, a gotovo je ista i procijenjena vrijednost dvorca Križovljangrad i gospodarskih zgrada u Radovcu - 8.150.000 kuna, koji će se prodavati kao cjelina. U rješenju suda pritom se navodi kako su dvorci Šaulovec i Križovljangrad zaštićeni sukladno odredbama Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara. Temeljem zakona, pravo prvokupa imaju RH, županija, grad ili općina na čijem se području nalazi to kulturno dobro.

Više o uvjetima i načinu prodaje nekretnina na elektroničkoj javnoj dražbi koju provodi Fina pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti