Ducati Komponenti otvara novu proizvodnu halu od četiri tisuće kvadrata Foto: VV arhiva

Ducati Komponenti otvara novu proizvodnu halu od četiri tisuće kvadrata

V.M./Varaždinske vijesti | 16.1.2017. u 20:11h | Objavljeno u Aktualno

Ducati Komponenti d.o.o. otvorit će u utorak, 17. siječnja, novoizgrađenu proizvodnu halu u Ludbregu, a tvrtku će posjetiti i vlasnik grupacije Guidi Guidalberta.

Postojeće proizvodno postrojenje broji 110 zaposlenika (98.147.000,00 kn prometa u 2015., a Ducati energia 158 M Eura prometa u 2015.), a u novoizgrađenoj proizvodnoj hali od 4000 kvadrata radit će 50 zaposlenika (zasad zaposleno 30) sa stalnom tendencijom rasta.

Investicija u vrijednosti 5.000.000,00 € pokrenuta je zbog proširenja proizvodnih kapaciteta za proizvode „zelene“ energije te kondenzatorskih baterija. Proizvodnja je počela, proizvodni prostor ima tehničku dokumentaciju i uporabnu dozvolu.

Ducati Komponenti d.o.o. sastavni je dio talijanske grupacije Ducati Energia s.p.a. iz Bologne, U Ludbregu posluje od 2001. godine. Grupacija je poznata po proizvodnji generatora, motora, statora, dijelova vanbrodskih motora i ostalih dijelova za sve vrste dvokotača, automate za naplatu parkinga, te aparate za automatsku naplatu cestarine, pametnih brojila, ukratko svega što se povezuje s inovativnim elektronskim procesima i upravljanjem.

U vlastitim proizvodnim kapacitetima tvrtka Ducati Komponenti proizvodi rotore, statore, alternatore (jednofazni i trofazni s unutrašnjim izgaranjem, za upotrebu u fitness aplikacijama, za upotrebu u malim avionskim motorima te za upotrebu u vanbrodskim motorima), generatore (za zavarivanje i dobivanje električne energije), vjetrogeneratore, regulatore, transduktore te invertere.

Sama proizvodnja podijeljena je na tri dijela: rotore (stariji proizvodi s feromagnetima, noviji proizvodi s neodymium magnetima, vanbrodski motori), statore (standardni dijelovi, avionski dijelovi) i elektroniku (CDI paljenja, naponski regulatori, elektroničke kontrolne kutije i inverteri).

- Kada govorimo o „zelenom gospodarstvu“ proizvodnju tvrtke možemo podijeliti u 4 osnovne grupe: mali elektromoped „FreeDuck“ (dostupan u potpuno električnoj i hibridnoj izvedbi), akumulatori električnih vozila (izvedbe za unutrašnju i vanjsku primjenu), mali vjetrogeneratori (za manje potrebe za električnom energijom) te e-kotač „Copenhagen Wheel“ (za pretvorbu klasičnog u električni bicikl) - pojašnjavaju iz tvrtke Ducati Komponenti.