Čupić i Kudrić predstavili ulagačke potencijale u Linzu

vv | 1.4.2017. u 16:45h | Objavljeno u Aktualno

U  radu godišnje skupštine Austrijskog vijeća trgovačkih centara (ACSC), koja je održana u Plus Cityju Linz, sudjelovali su Denis Čupić ispred F.O. / Developmenta i Ivan Kudrić ispred City Colosseuma Slavonski Brod kao jedini njezini članovi iz Hrvatske.

Promjene u navikama kupaca i posjetitelja u eri online trgovine bile je u fokusu godišnje skupštine ACSC-a koja je dala  zanimljiv pregled tržišta, noviteta i aktualnosti, kao i međunarodnih inicijativa u krugu najvećih ulagača i fondova u središnjoj i jugoistočnoj Europi, i to ne samo u segmentu trgovine, nego i logistike te distribucije.

-Posjet Linzu, industrijskom i tehnološkom središtu gornje Austrije, uvijek je zanimljiv. Plus City je nadrastao format shopping centra i postao društveni centar šire regije u svim segmentima uz implementaciju javnog prijevoza i logistike u sami centar, ponudu zabavnog i kulturnog sadržaja i medicinskih usluga. To je posljedica enormnog razvoja Linza kao vodećeg austrijskog tehnološkog grada te ostalih gradova gornje Austrije, Steyra i Welsa. Sama godišnja skupština bila je prilika da se upoznamo s novitetima, njegujemo postojeće i ostvarujemo nove kontakte za poslovne suradnje u Hrvatskoj te za naše kontinuirano poslovanje kao pružatelja usluga u Austriji i na širem tržištu. Time smo potaknuli interes i potencijal za nova ulaganja i suradnje, posebno u manjim gradovima Hrvatske – veli Denis Čupić, direktor tvrtke F.O. Development.

Offline kao trgovina koju poznamo i online koja je pred nama, donose intenzivan trend repozicioniranja trgovine i povratka u središta gradova, kao i stvaranja gradova koji postaju trgovačke destinacije pomoću umrežavanja trgovine, lokalnog malog gospodarstva, ugostiteljstva i turizma. Sve je praćeno trendom dostupnosti informacija na internetu, posebno društvenim mrežama. Druga važna tema bili su trendovi u logistici, trgovini i distribuciji - nova rješenja u IT integraciji offline i online segmenata kao impuls razvoja logistike i distribucije.

-Predstavljeni noviteti, posebno integracija logistike i javnog prijevoza u sami centar, doista su impozantni. Novostečena iskustva našim će projektima, posebno City Colosseumu, donijeti inovativne ideje i impulse u predstojećim fazama, a novi kontakti dovesti nove partnere i klijente, kako nama, tako i našim klijentima u sektoru nekretnina i ulaganja, velie Ivan Kudrić, centar manager za City Colloseum.

Označeno u