Bomark Pak, jedini hrvatski proizvođač stretch folija i među tri vodeća u EU, završio ulaganje od 92 milijuna kuna

| 23.6.2019. u 15:17h | Objavljeno u Aktualno

Bomark Pak, jedini hrvatski proizvođač stretch folija, koji djeluje u sklopu Bomark grupe, najvećeg hrvatskog proizvođača stretch folije i distributera ambalažnih materijala i opreme za pakiranje, priveo je kraju 92 milijuna kuna vrijedan projekt Valorem, koji je sufinanciran sredstvima iz Europskih strukturnih fondova i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. - 2020., iz Javnog poziva „Kompetentnost i razvoj MSP“, br. Ugovora KK.03.2.1.05.0232., što je jedno od najvećih, ako ne i najveće ovogodišnje ulaganje u proizvodnju na području Varaždinske županije, a vjerojatno i šire.

- Valorem, koji smo uspješno priveli kraju i prije dvogodišnjeg roka, započet je 20. rujna 2017. godine, a sufinanciran je s 26.010.686,42 kuna dobivenih na javnom natječaju „Kompetentnost i razvoj malog i srednjeg poduzetništva“ Europskog fonda za regionalni razvoj u financijskom razdoblju 2014.-2020. U sklopu tog projekta, koji djelomice financiramo i sami te uz pomoć banaka, nabavili smo dodatne linije za proizvodnju stretch folija, a to je za sobom povlačilo i zapošljavanje 31 zaposlenika, a uz to smo unaprijedili kompetencije dijelu postojećih zaposlenika te smanjili količine otpadne folije u proizvodnom procesu. Upravo zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima u razvoj i modernizaciju proizvodnje, koristimo u proizvodnom procesu najsuvremenije tehnologije koje nam osiguravaju konkurentan proizvod. Naše su proizvodne linije potpuno automatizirane, a proizvodi su ekološki prihvatljivi. Naime, naše linije više nemaju škart već se sve ponovno reciklira i vraća u proizvod, a troše i manje struje te su potpuno automatizirane, doznajemo od Stivena Toša, direktora Bomark Paka.
Poduzeće ima proizvodne pogone na parceli od preko 50 tisuća kvadrata u Ludbregu u kojima je u tri proizvodno-skladišne hale trenutno devet najmodernijih proizvodnih linija za proizvodnju stretch folija i 2 linije za proizvodnju papirnatih cijevi.

Više o ovoj temi čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti već u ponedjeljak prijepodne!

Označeno u