Bakić o poslovanju Varteksa: I uz naslijeđene dubioze, vidljiv je tržišni preokret Foto: VV arhiva / ilustracija

Bakić o poslovanju Varteksa: I uz naslijeđene dubioze, vidljiv je tržišni preokret

Varaždinske vijesti | 28.2.2019. u 21:02h | Objavljeno u Aktualno

- Preuzeo sam Varteks u izrazito devastiranom stanju na razne načine. I u četvrtom kvartalu rezultati su opterećeni teškim dubiozama raznih vrsta koje su naslijeđene iz prethodnih godina. Primjerice, otpisujemo neupotrebljive zalihe koje su prethodne uprave gomilale, te nisu otpisale iako su morale (čak i gumbe koje je netko nabavio prije 20 godina itd.). Ipak, tržišni preokret koji radimo, ubrzano vraćajući povjerenje kupaca sve atraktivnijim proizvodima, već je vidljiv - napisao je Nenad Bakić, većinski vlasnik i predsjednik uprave Varteksa na svom blogu Eclectica.hr.

Potkrijepio je to podacima iz tromjesečnog financijskog izvještaja.

- U prva dva mjeseca 2019. Varteks ostvaruje u maloprodaji 67 posto veće prihode nego u prva dva mjeseca 2018. i 29 posto veće nego u 2017. Pri tome je bruto dobit (prihodi umanjeni za trošak prodane robe, ali bez troškova poslovanja maloprodaje) veća za 96 posto i 86 posto nego u prva dva mjeseca 2018. i 2017. Iako su ovi mjeseci tradicionalno najmanji u cijeloj godini, pa nema garancije da će se ovakav dramatičan porast i nastaviti, a niti ključno utječu na cjelogodišnju izvedbu, predstavljaju značajan indikator uspjeha preokreta u tržišnoj poziciji Varteksa... Suradnja Uprave i Radničkog vijeća je sada odlična, što je rezultiralo i potpisivanjem novog kolektivnog ugovora, te je vraćeno povjerenje i u odnose s lokalnom zajednicom, poglavito Gradom Varaždinom - naveo je Bakić.

- Hvala svima na podršci, pokažimo da se i ono što je pokrenuto prije 100, propadalo 50 godina, a naročito brzo zadnjih 10-15, može spasiti i neka ovo bude jedinstven takav slučaj u hrvatskoj industriji. Pomozite nam i dalje na tom putu, najbolje kupnjom naših proizvoda koji su najbolje kvalitete u klasi, i naboljeg omjera cijene i kvalitete - istaknuo je Bakić.

Označeno u