AZRA-i milijun kuna za izradu "Nacionalne razvojne strategije do 2030."

Varaždinske vijesti | 11.10.2017. u 09:03h | Objavljeno u Aktualno

Predstavnici AZRA-e i Varaždinske županije u Šibeniku su nazočili konferenciji "Dani regionalnoga razvoja i EU fondova" u okviru koje su predstavnici regionalnih koordinatora potpisali sporazum o suradnji na izradi "Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine" i procesu pripreme zalihe lokalnih razvojnih projekata vrijedan ukupno 21 milijun kuna.

Sporazum u okviru kojeg je AZRA-i dodijeljeno milijun kuna potpisao je direktor AZRA-e Krunoslav Lukačić s ministricom regionalnoga razvoja i fondova EU Gabrijelom Žalac.

- Nacionalna razvojna strategija strateški je dokument koji definira viziju razvoja RH i glavne razvojne i strateške smjerove te je jedan od glavnih temelja za izradu programskog okvira za korištenje sredstava fondova EU i drugih međunarodnih izvora financiranja dostupnih RH u razdoblju do 2030. godine. AZRA-i je ovo još jedno važno priznanje u ulozi regionalnog koordinatora jer postajemo ključni partner ministarstvu u izradi ove strategije - rekao je direktor AZRA-e Krunoslav Lukačić.

Istaknuo je kako će se Strategija izrađivati u participativnom procesu koji se temelji na sudjelovanju građana Varaždinske županije, stručne javnosti i svih društveno-relevantnih partnera.

azra 2

 

Označeno u