Aglomeracija Varaždin: Tko je dobio nadzor radova vrijedan 27 milijuna kuna

| 5.3.2017. u 15:22h | Objavljeno u Aktualno

Nadzor radova na sustavu odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u sklopu Aglomeracije Varaždin, posao koji je vrijedan nešto više od 27 milijuna kuna, dobila je nakon ponovljenog provedenog otvorenog postupka nabave zajednica ponuditelja koju čine IGH, WYG savjetovanje, Eptisa Adria, Safege te varaždinski Ecoenergy i Pre-Con.

-Ponuditelj  je valjanost svoje ponude potvrdio na način da je sukladno zahtjevu Varkoma kao naručitelja dostavio tražene izvornike potvrda u skladu s točkom 45. Dokumentacije za nadmetanje, te je naručitelj utvrdio
istinitost navoda iz potvrda dobivenim očitovanjima od strane investitora, a sve u skladu s člankom 72.
stavku 5. točka 1.,te točkom 21.3. dokumentacije za nadmetanje. Ponuditelj je dokazao pravnu i poslovnu sposobnost, financijsku sposobnost i tehničku sposobnost te da ne postoje razlozi isključenja ponuditelja i ostali razlozi za odbijanje ponuda, navodi se u odluci Varkoma.

Preostale dvije ponude, koje su dali dubrovački Trames Consultants  i zajednica ponuditelja Biuro Projektow Nafta-Gaz te OTS-IP iz Poljske, odbijene su jer „nisu dokazali svoju sposobnost u skladu s dokumentacijom za nadmetanje i odredbama Zakona o javnoj nabavi“. Dubrovačkoj tvrtki jer traženu dokumentaciju nije dostavila u predviđenom roku, a poljskim tvrtkama jer su dostavile neistinite podatke.

Žalbe su moguće i na ovu odluku, kao što su bile moguće i ranije kada je temeljem žalbe Biuroa Projektow Nafta-Gaz Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila prvu odluku o odabiru te je predmet vratila naručitelju na ponovno postupanje.