Krajem prošlog tjedna čak šest nesreća te vožnja pod utjecajem alkohola Foto: Ilustracija

Krajem prošlog tjedna čak šest nesreća te vožnja pod utjecajem alkohola

Varaždinske vijesti | 10.6.2019. u 16:53h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 8. lipnja oko 17 sati u Varaždinskoj ulici u Nedeljancu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Osobnim vozilom je iz smjera Varaždina u smjeru Vidovca upravljao muškarac starosti 47 godina. Vozilom je započeo skretati u lijevo u dvorište, a da prethodno nije propustio motocikl kojim je iz suprotnog smjera zadržavajući smjer kretanja upravljao 29-godišnjak. Motociklist je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U petak, 7. lipnja oko 18.20 sati na državnoj cesti D-24 u Ludbreškoj ulici u Svibovcu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 52 godine upravljao je mopedom iz smjera Varaždinskih Toplica u smjeru Ludbrega. Mopedom je započeo skretati u lijevo a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, te je prednjim djelom mopeda udario prednji dio osobnog vozila sa kojim je upravljala 40-godišnjakinja, a koja je u tom trenutku pretjecala moped. Mopedist je uslijed udara pao na kolnik i zadobio ozljede. Medicinska pomoć mu je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane. Zbog očevida prometne nesreće promet državnom cestom D-24 na toj dionici je bio zaustavljen za sav promet od 18.45 do 20 sati. Promet se odvijao obilaznim pravcima.

U petak, 7. lipnja u 12.50 sati u Petrijancu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Motociklom je iz smjera Varaždina u smjeru Petrijanca upravljao muškarac starosti 53 godine. Zbog ne držanja potrebnog razmaka između vozila prilikom vožnje u slijedu prednjim djelom motocikla je udario u stražnji dio osobnog vozila sa kojim je ispred njega upravljala 50-godišnjakinja, a koja je u tom trenutku zaustavila vozilo kao posljednja u koloni. Uslijed udara motociklist je pao na kolnik i zadobio ozljede. Medicinska pomoć mu je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U subotu, 8. lipnja oko 22.20 sati na državnoj cesti D-3 van naseljenog mjesta Presečno, u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe. Djevojka starosti 20 godina upravljala je osobnim vozilom iz smjera Novog Marofa u smjeru Varaždina. Zbog neprilagođene brzine u desnom oštrom zavoju izgubila je nadzor nad upravljačem i vozilom prešla u lijevo gdje je prednjim djelom udarila u metalnu ogradu mosta, nakon čega se vozilo odbilo i zarotiralo i preokrenulo na krov. Ozljede je zadobila vozačica i putnica u vozilu starosti 17 godina. Medicinska pomoć im je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Jučer, 9. lipnja u 4.10 sati u Varaždinskoj ulici u Papincu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Osobnim vozilom je iz smjera Varaždina u smjeru Vidovca upravljao mladić starosti 25 godina. Upravljao je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.71 g/kg. Uslijed bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uzrokovanih utjecajem alkohola vozilom je prešao na suprotnu kolničku traku gdje je prednjm djelom vozila udario u prednji dio vozila kojim je iz suprotnog smjrra upravljao 41-godišnjak. Od siline udara vozilo je odbačeno van kolnika i udarilo je u dvorišnu ogradu. Ozljede je zadobio vozač starosti 41 godinu. Medicinska pomoć mu je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Jučer, 9. lipnja oko 22.40 sati na državnoj cesti D-35 u Koškovcu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Mladić starosti 29 godina upravljao je traktorom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.34 g/kg i prije stjecanja prava na upravljanje. Upravljao je iz smjera Cerje Nebojse u smjeru Stažnjevca i prevozio na zadnjoj poluzi hidraulike 33-godišnjaka, za kojeg je također utvrđeno da se prevozi pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 4.20 g/kg, te je u jednom trenutku došlo do pada 33-godišnjaka na kolnik, te je zadobio ozljede. Ozlijeđeni je prevezen u varaždinsku Opću bolnicu gdje mu je pružena medicinska pomoć. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U subotu, 8. lipnja u 14.30 sati na državnoj cesti D-3 u Breznici, policijski službenici Policijske policije Novi Marof zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2.54 g/kg upravljao 20-godišnjak. Provjerom je utvrđeno da je isti upravljao za vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je doveden u Policijsku postaju Novi Marof, te smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola. Obzirom da se radi o višestrukom povratniku u počinjenju istih i sličnih prometnih prekršaja koji ima više pravomoćnih presuda zbog istovrsnih prekršaja, isti je uhićen i uz Optužni prijedlog doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu s prijedlogom određivanja zadržavanja odnosno kazne zatvora u trajanju do 60 dana. Nakon saslušanja, 20-godišnjaku je od strane Suda određeno zadržavanje od 5 dana, te je predan u Zatvor u Varaždinu.

Označeno u