Vikend za REŽIM ISCJELJENJA na Sceni Rogoz Foto: HNK Varaždin

Vikend za REŽIM ISCJELJENJA na Sceni Rogoz

vv | 13.2.2024. u 18:07h | Objavljeno u Društvo

U subotu 17. veljače i nedjelju 18. veljače na Sceni Rogoz publika može pogledati crnu komediju višestruko nagrađivane autorice međunarodne karijere Tanje Šljivar, čiji su dramski tekstovi već prevedeni na njemački, talijanski, engleski, slovenski i uvršteni u repertoar europskih kazališta.

Režim iscjeljenja je potraga za fizičkim iscjeljenjem i smislom u postpandemijskoj, distopijskoj budućnosti.

Tijela i njima pripadajući glasovi kreću se kroz dva svijeta, i dvije epohe. U jednom bukiraju prekooceanske letove do svojih šamana ili egzotičnih tantra utočišta, u drugom se nastoje dokopati bezreceptnih lijekova protiv bolova, jer vlada je zatvorila apoteke. U oba svijeta nastoje dobiti, kupiti, ukrasti, iznuditi iscjeljenje, da bi preživjeli U ovoj komediji crnog humora, srest će na svom putu iscjeljenja brojne liječnike, nutricioniste, gurue, osobne trenere, astrologe, predskazivače budućnosti, svećenike, duhovne vođe…

Režim iscjeljenja je zastrašujuća komedija, koju smo svi, na ovaj ili onaj način preživjeli u ekstremnom scenariju sa svjetskom pandemijom korone, ali i koju izvodimo u svakodnevnom suživotu i dijalogu s vlastitim tijelima koja su naš „hram“, nekada, čini se, neiscrpni resurs, nekada ljuti neprijatelj i izdajica, a nekada poludjeli tinejdžer kojega je teško kontrolirati. Pisan u slobodnoj, asocijativnoj formi Režim iscjeljenja se transformira iz lirskog stand-up-a u horor-vođenu meditaciju, u urnebesni SF koji nam se na trenutke čini isuviše, kompromitujuće poznat, navodi redatelj predstave Bojan Đorđev.

U predstavi igraju: Hana Hegedušić, Beti Lučić, Helena Minić Matanić, Marko Cindrić i Karlo Mrkša

Obje izvedbe počinju u 20 sati, a ulaznice su dostipne OVDJE ili na blagajni Kazališta.

Radno vrijeme blagajne:
Od ponedjeljka do petka 10-12 i 18-19,30.
Subotom 10-12 i sat vremena prije početka programa.
Nedjeljom samo sat vremena prije početka programa.

Kontakt blagajne:

telefon 042/200 250
email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.