Večeras premijera Puccinijeve snažne i potresne "Madama Butterfly" u HNK Varaždin Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Večeras premijera Puccinijeve snažne i potresne "Madama Butterfly" u HNK Varaždin

Igor Čolaković | 16.3.2024. u 17:39h | Objavljeno u Društvo

U varaždinskom HNK večeras u 19.30 sati na rasporedu je premijera opere Madama Butterfly.

Ova Puccinijeva opera o tragediji Japanke - Cio-Cio San, jedna je od najpopularnijih opera u cijeloj povijesti operne glazbe, koja publiku oduševljava sentimentalnom lirikom, prekrasnim melodijama, arijama i duetima, orijentalnom atmosferom i ganutljivom pričom.

U naslovnoj ulozi Cio - Cio San nastupit će prvakinja riječkog Hrvatskog narodnog kazališta Ivan pl. Zajc - sopranistica Anamarija Knego, ulogu Benjamina Franklina Pinkertona pjevat će tenor Bože Jurić Pešić, solist Opere HNK u Splitu, u ulozi američkog konzula Sharplessa nastupit će bariton Jurica Jurasić Kapun, solist riječkog HNK-a, ulogu sluškinje Suzuki pjevat će mlada mezzosopranistica Dora Jana Klarić, ulogu ženidbenog posrednika Gora - tenor Mislav Lucić, a u ulozi Kate Pinkerton nastupit će sopranistica Gabriela Hrženjak.

Redatelj i dramaturg varaždinske Madama Butterfly je Marin Blažević, izvedbom će ravnati maestro Ivan Hut, scenograf predstave je Alan Vukelić, a kostimografkinja Sandra Dekanić kreirala je raskošne kostime koji će plijeniti atraktivnošću.

Opera Madama Butterfly je nastala u koprodukciji varaždinskog i riječkog HNK.