Varaždinskom InsiderCX-u 100.000 eura od daFUND-a za daljnje širenje

vv | 25.2.2022. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

daFUND, paneuropski fond rizičnog kapitala u kojem su najveći ulagači članovi mreže Poslovni anđeli Slovenije, napravio je prvu investiciju u Hrvatskoj: uložio je 100.000 eura u InsiderCX,  start up tvrtku u varaždinskom Tehnološkom parku, kako bi podržao njezin daljnji rast.

Start-up InsiderCX osnovan je 2020. godine i pruža višekanalne sustave povratnih informacija od korisnika usluga, odnosno kupaca raznih tvrtki u različitim industrijama i zemljama, konkretno u Hrvatskoj i Sloveniji.

-Praćenje pulsa kupaca, njihovog zadovoljstva, potreba i ponašanja preko digitalnih kanala i dodirnih točaka danas je postalo puno lakše. Kao platforma VoC (Voice of Customer) po principu ključ u ruke, InsiderCX omogućuje tvrtkama da primaju, analiziraju i djeluju na povratne informacije kupaca putem 10+ kanala. To im pruža priliku da identificiraju teškoće na putu do kupca, spriječe njihov odljev, prate zadovoljstvo kupaca, identificiraju pokretače lojalnosti i maksimiziraju životnu vrijednost kupaca, naglašava Nikola Komes, osnivač InsiderCX-a.

InsiderCX razvio je cloud uslugu za prikupljanje povratnih informacija od kupaca i klijenata putem e-maila, SMS-a, chata, Vibera, WhatsAppa i tome slično te u realnom vremenu daje uvid u to što kupci ili klijenti misle o proizvodima. Tako primjerice, kod web trgovina, primjerice, kupcima nakon kupovine šalju SMS s pozivom da ispune kratku anketu, čije rezultate klijent analizira te ih koristi za donošenje odluka.  

Ukoliko kupac, primjerice, izrazi negativnu ocjenu u anketi, sustav provjeri što je bio razlog za negativnu ocjenu i pokušava otkloniti problem. Prije uvođenja sistematskog anketiranja takvi korisnici bi jednostavno prestali koristiti usluge ili kupovati kod klijenta, a ovako klijent ima priliku popraviti ono što je bilo loše u korisničkom iskustvu, zadržati korisnika te i samom korisniku kroz taj proces pokazati da je njihovo mišljenje zaista bitno.

InsiderCX-a već ima nekoliko značajnih klijenata, a sada se nadaju još i više jer, uz novac, stiže i iskustvo još aktivnih poduzetnika, odnosno njihovi savjeti.

-Oduševljeni smo što možemo podržati InsiderCX, jer nas je tim okupljen oko osnivača Nikole Komesa uvjerio svojom izvedbom i dosadašnjim rezultatima – uključujući neizmjerno pozitivne povratne informacije od nekih svojih zadovoljnih kupaca, veli Darko Butina, generalni partner daFUND-a.

Kako ukazuje  Komes, tvrtka će iskoristiti ulaganje za dodavanje novih članova tima, daljnje geografsko širenje i nastavak poboljšanja svoje vlasničke analitičke platforme.

-Oduševljeni smo suradnjom s daFUND-om i Darkom Butinom, koji ima dokazane rezultate u prepoznavanju i pomaganju u izgradnji tvrtki koje mijenjaju igre poput Cognism-a i planiramo iskoristiti ovu priliku u potpunosti, veli osnivač InsiderCX-a, dodajući da  je Tech_Park Varaždin odigrao ključnu ulogu u njegovom razvoju jer je inkubirao startup od kraja 2020. godine.