Trakošćan dobio europska sredstva za energetsku obnovu Foto: Dvor Trakošćan

Trakošćan dobio europska sredstva za energetsku obnovu

Varaždinske vijesti | 6.12.2023. u 11:33h | Objavljeno u Društvo

Ne samo da Dvor Trakošćan sljedeće, 2024. godine, slavi svoju jubilarnu, 70. obljetnicu, već će u novoj godini započeti i s energetskom obnovom pomoćne zgrade Dvora koja je zaštićeno kulturno dobro.

Projekt prijave energetske obnove pomoćne zgrade Dvora Trakošćan realiziran je u suradnji s poduzećem BDC d.o.o. iz Zagreba, specijaliziranim za usluge savjetovanja u vezi s pridobivanjem sredstava iz EU fondova.

Cijela priča započela je već u ožujku 2023. godine izradom glavnog projekta i prijavom na javni poziv br. NPOO.C6.1.R1-I1.01. Nakon obavljene preliminarne procjene utvrđeno je da su zadovoljeni kriteriji prihvatljivosti ustanove Dvor Trakošćan za prijavu na javni poziv "Energetska obnova zgrada sa statusom kulturnog dobra".

Predmetna zgrada pomoćne je namjene, a u njoj se obavljaju kulturna, muzejsko – galerijska i pomoćna djelatnost. Energetska obnova će uspostaviti i očuvati svojstva za kvalitetnije obavljanje raznih aktivnosti te poboljšati korištenje zgrade za djelatnike i korisnike zgrade. Poduzeće BUILDING d.o.o. iz Ivanca izradilo je projektno – tehničku dokumentaciju.

Ispred naručitelja Dvora Trakošćan ovlaštena osoba za izvršenje međusobnih obveza i koordinaciju poslova bio je Ivan Mravlinčić, koji je pripremao dokumentaciju potrebnu za izradu prijave te komunicirao s konzultantima, izvođačima i drugim službama. Na projektu je također sudjelovala i Andreja Srednoselec te ravnateljica Goranka Horjan. Sljedeći korak je provedba javne nabave te izvršenje radova na energetskoj obnovi pomoćne zgrade.

dvor_trakoscan_06122023.jpg