Toplički učenici sudjelovali u Europskom tjednu programiranja jer programiranje je zabavno! Foto: OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice

Toplički učenici sudjelovali u Europskom tjednu programiranja jer programiranje je zabavno!

Martina Kos-Grabar | 17.11.2023. u 14:31h | Objavljeno u Društvo

Učenici OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice četvrti put sudjelovali su u Europskom tjednu programiranja. Cilj je učiniti programiranje zanimljivijim, transparentnijim te demistificirati poimanje programiranja kao nečeg što je apstraktno i teško.

- Ciljevi su zainteresirati što brojniju populaciju učenika za sudjelovanje, okupiti ih u zajedničkom učenju kako bi se uvjerili u činjenicu da programiranje može biti zabavno, mogu oživjeti vlastite ideje, stvarati i graditi stvari koje će koristiti njima samima, a jednog dana i ostatku populacije - ističu u topličkoj školi.

Niži razredi pod mentorstvom učiteljice Informatike Martine Kos-Grabar programirali su Ozobot robote – kodiranje pomoću boja. Učenici viših razreda pod mentorstvom učiteljice Informatike Martine Kuček rješavali su složenije zadatke iz domene programiranja koristeći se mogućnostima koje nudi platforma Code.org.

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna programiranja učenicima viših i nižih razreda predstavila se i novootvorena škola koja potiče i razvija računalno razmišljanje i programiranje. Riječ je o Logischool iz Varaždina čiji osnivač je Nikola Weinberger. Prezentacijom programa škole koju je vodio Emerik Vuk, student Fakulteta organizacije i informatike (FOI) učenici su imali prilike programirati u softwareu Logischool.

Logischool.jpg

IMG20231004080654.jpg