Rekreativno plivanje za branitelje topličke udruge HVIDR-a Foto: Grad Varaždinske Toplice

Rekreativno plivanje za branitelje topličke udruge HVIDR-a

Varaždinske vijesti | 4.2.2024. u 13:00h | Objavljeno u Društvo

Da se brinu o svojim braniteljima, još je jednom pokazala Udruga HVIDR-a Varaždinske Toplice, koja je protekle godine pokrenula hvalevrijedan projekt za svoje članove.

Naime, sredinom protekle godine krenuo je projekt rekreativnog plivanja za hrvatske branitelje, članove HVIDR-a i UDVDR-a Varaždinske Toplice.

varazdinske_toplice_branitelji_rekreativno_plivanje_30012024_1.jpg

Kako je istaknuo predsjednik UHVIDR-a Varaždinske Toplice, Branko Crljenica, hrvatski branitelji ranjiva su skupina koja je, zbog stresnih situacija sa kojima se suočavala za vrijeme Domovinskog rata, sklona raznim oboljenjima.

- Plivanje je rekreativna aktivnost koja veoma pozitivno utječe na zdravlje i psihofizičku spremnost. To je aktivnost koja se od medicinskih stručnjaka vrlo često preporuča za poboljšanje oporavka, kao i za jačanje organizma, pogotovo kad su u pitanju ozljede i bolesti lokomotornog sustava, a posebno kralježnice. Zbog toga je Udruga HVIDR-a pokrenula projekt rekreativnog plivanja, kako bi potaknuli hrvatske branitelje na ovu pozitivnu i zdravu aktivnost, radi poboljšanja zdravlja i kvalitete života - rekao je Crljenica.

varazdinske_toplice_branitelji_rekreativno_plivanje_30012024_2.jpg

Plivanje se odvija na bazenima Hotela Minerva i to dva puta tjedno, dok im je trener plivanja ujedno i član HVIDR-a.

- Za plivanje se prijavilo 20-tak hrvatskih branitelja s područja grada. Korisnici su povratnim informacijama dali do znanja da su veoma zadovoljni projektom, i da se bolje osjećaju otkad su započeli sa plivanjem - rekao je Crljenica te ujedno zahvalio Gradu Varaždinske Toplice na potpori, kao i djelatnicima Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, te je ujedno zahvalio i Ministarstvu hrvatskih branitelja koje je prepoznalo vrijednost projekta i uvrstilo ga u svoj sustav potpora.

Zadovoljstvo projektom istaknula je i toplička gradonačelnica Dragica Ratković.

- Drago mi je da je Udruga pokrenula ovaj projekt koji je od iznimne važnosti za naše branitelje. Grad potpomaže rad Udruge, kao i svih ostalih udruga na području grada. Branitelji, kao i ostale naše udruge, svojim programima i projektima doprinose većoj kvaliteti života naših sugrađana, i čine život u našem gradu boljim i kvalitetnijim. Ovo je jedan od projekata koji će zasigurno pomoći, i već je pomogao, našim braniteljima - poručila je gradonačelnica Ratković.

varazdinske_toplice_branitelji_rekreativno_plivanje_30012024_3.jpg

varazdinske_toplice_branitelji_rekreativno_plivanje_30012024_4.jpg

varazdinske_toplice_branitelji_rekreativno_plivanje_30012024_5.jpg

varazdinske_toplice_branitelji_rekreativno_plivanje_30012024_6.jpg