S automatiziranim uređajem za sječenje žice do zlatne medalje na ARCA-i! Foto: Elektrostrojarska škola Varaždin

S automatiziranim uređajem za sječenje žice do zlatne medalje na ARCA-i!

IHR/Varaždinske vijesti | 16.10.2023. u 14:33h | Objavljeno u Društvo

Učenik Elektrostrojarske škole Varaždin Slobodan Popović (mentor Miljenko Tomašek ing. el.) osvojio je zlatnu medalju za svoj izum automatizirani uređaj za sječenje žice na 21. Međunarodnoj izložbi izuma ARCA, koja se održavala od 12. do 14. listopada u Zagrebu.

- Automatizirani uređaj za sječenje žice obrađuje vodiče sijekući ih i olakšavajući proces skidanja izolacija. Namjena stroja je u industriji i hobističkoj sredini za potrebe izrade kratkospojnika na tiskanim pločicama ili izrade vodiča za povezivanje prilikom sastavljanja elektroničkih uređaja. Ima mogućnost korištenja punih ili fino žičnih (licna) vodiča s kapacitetom punjenja do 10 metara vodiča na svaki od 2 kalema. U usporedbi s ručnim načinom, brzina rezanja žice kod većih količina je brža - objašnjavaju u toj školi.

daaaa.jpg

Ovaj uređaj, osim bržeg rezanja žice kod većih količina, olakšava i obradu vodiča sijekući ih na određene dimenzije i vršeći pripremu za skidanje izolacije, proces je precizniji od ručne obrade vodiča, a automatski uređaj za sječenje žice omogućava obradu više vrsta vodiča prema zahtjevima korisnika. Uređaj je izrazito precizan, čvrste izrade i prenosiv.

Učeniku i mentoru na ovom izvrsnom rezultatu čestitao je ravnatelj Elektrostrojarske škole Varaždin Igor Kos.

- U našoj školi potičemo razvoj inovacija i učenicima omogućavamo da budu broj 1! - poručio je Kos na Facebook stranicama Elektrostrojarske škole Varaždin. 

391743410_809072907891301_1277152127788730779_n.jpg

Untitled.jpg