Porcijunkulovo - najveća međimurska turistička manifestacija od sada s novim vizualnim identitetom

Varaždinske vijesti | 27.7.2022. u 15:46h | Objavljeno u Društvo

U Čakovcu će se od 28. srpnja do 2. kolovoza 2022. održati Porcijunkulovo, najdugovječnija kulturno-gastronomska manifestacija u međimurskoj regiji.

Njezin bogat i raznovrstan program spojen od tradicije i moderne vibre - s brojnim muzičkim izvođačima, radionicama starih zanata te gastronomskom jedinstvenom ponudom – čini je posebnom, a ove godine predstavit će se i s novim vizualnim identitetom.

Iz LM Komunikacija poručuju kako su novim idejnim rješenjem Porcijunkulovo željeli pretvoriti u 'Dane pozitivnih emocija i šarenih trenutaka' – baš što nam svima trenutno treba.

 „Za tipografiju nismo koristili predizajnirani font, već je svako slovo ručno crtano i samim time unikatnih je proporcija. Branding vizualno podsjeća na vizure grada, koje su šarene i tako simbolizira bogatu ponudu u kojoj svako može pronaći nešto za sebe. Šarenom paletom boja dodatno smo stavili naglasak na bogati i šarolik program. Također, koristimo je kao temelj komunikacijske strategije projekta.“, pojasnio je Nikola Budiša, direktor LM Komunikacija.

Porcijunkulovo1.JPG

Kako bi dodatno obogatili vizualni identitet, svaka od glavnih kategorija je dodatno izbrendirana ilustracijama inspiriranim i ilustriranim u stilu samoga brandinga, koristeći pri tom poligone i boje iz logotipa.
„Ideja nam je bila napraviti 'seamless pattern' za svaku kategoriju, a koji se sastoji od elemenata koji se nalaze unutar kategorija. Kao primjer ilustrirali smo po 3 detalja iz svake kategorije – gastro, zanati i glazba“, otkriva Budiša.
Novi identitet prati i komunikacijska kampanja putem različitih kanala promocije, a kroz sve poruke, u skladu sa šarenim vizualima, provlače se i poruke poput „u ova tmurna siva vremena potrebno nam je...“, “Doživi svoj šareni trenutak” te “Doživi nešto šareno”.

„Nadamo se da smo kreativno dali doprinos ključnom turističko-kulturnom događaju našeg grada i da će svi posjetitelji uživati u čarima Porcijunkulova u Čakovcu“, poručio je Budiša, dodajući da je Porcijunkulovo primjer kako je moguće spojiti tradiciju i moderan izričaj.

Označeno u