KUD „MAK” Trnovec održao slavljenički koncert, okupili se i veterani s posebnom koreografijom

VV | 21.4.2024. u 13:46h | Objavljeno u Društvo

U sportskoj dvorani Osnovne škole Trnovec u subotu je održan cjelovečernji koncert Kulturno umjetničkog društva „MAK” Trnovec. Koncert je održan povodom obilježavanja Dana Općine Trnovec Bartolovečki, ali i proslave 25. godišnjice rada ovog Kulturno umjetničkog društva.

Društvo je osnovano 1999. godine, a svoj prvi nastup imali su upravo na proslavi Dana Općine, kada su se publici predstavile prve sekcije plesača.

– U 25 godina koje su uslijedile bilo je uistinu mnogo nastupa. Moram zahvaliti svim članovima, plesačima, folklorašima i sviračima koji su u ovih prvih četvrt stoljeća prošli kroz naše Društvo. Posebno me veseli što su se za ovu prigodu okupili naši veterani, a publiku su počastili pripremljenom koreografijom pod nazivom „Špelancija na zbelskom dolu” – rekao je Miro Koren, predsjednik KUD-a „MAK” Trnovec.

Osim u nastupu veterana KUD-a, publika je mogla uživati i u šest koreografija iz područja cijele Hrvatske koje je izveo stariji folklorni ansambl. Također, nastupile su i dvije dječje sekcije, tamburaška sekcija i nezaobilazni pjevački zbor.

– Kulturno umjetničko društvo „MAK” je čuvar tradicije i kulturnog blaga našeg Trnovca, stoga smo posebno ponosni na njihov rad, nastupe i uspjehe koje su postigli u prvih 25 godina rada. Vjerujem da će s istim žarom nastaviti stvarati i dalje, okupljajući pod svojim okriljem neke nove generacije plesača, folkloraša i svirača, a mi ćemo se potruditi da uvijek budemo ovdje kada će trebati bilo kakvu pomoć i podršku – istaknula je općinska načelnica Verica Vitković.