Gradska knjižnica Metel Ožegović će predstaviti "Krvozemlje" i "Smrznute kupine" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Gradska knjižnica Metel Ožegović će predstaviti "Krvozemlje" i "Smrznute kupine"

Julijana Marčec | 11.1.2024. u 08:30h | Objavljeno u Društvo

U Gradskoj knjižnici i čitaonici „Metel Ožegović” najavljuju atraktivan i raznolik program u ovoj godini.

Već u siječnju priredit će dvije književne večeri, a uvijek dobro posjećene programe ove će godine otvoriti predstavljanjem nove knjige dobitnika Nagrade Vladimir Nazor i dobitnika Nagrade za životno djelo Grada Varaždina – hrvatskog književnika mr. sc. Denisa Peričića. Književnoj publici Peričić će predstaviti novu zbirku pjesama "Krvozemlje". O njoj će uz autora govoriti i književnik i urednik zbirke Mladen Kopjar, književnik i književni kritičar Tomislav Šovagović te književnik Darko Pernjak. Predstavljanje zbirke pjesama "Krvozemlje” bit će u četvrtak, 18. siječnja u 19 sati.

Za kraj siječnja, u petak, 26. iz knjižnice najavljuju promociju nove zbirke pjesama varaždinske pjesnikinje Snježane Tramburovski. Zbirku „Smrznute kupine” uz autoricu će predstaviti dr.sc. Andrijana Kos-Lajtman a kroz program će voditi književnica i novinarka Andrea Žigić Dolenec. Za glazbeni dio ove književne večeri, koja će početi u 19 sati, zadužen je glazbeni sastav Gimnatori.

Prva promocija u veljači pred publiku donosi novu knjigu još jednog varaždinskog pjesnika, nagrađivanog autora - Tomislava Ribića. Riječ je o zbirci pjesama – Koordinate straha/Dijagrami nestajanja koju će uz autora predstaviti Tugomir Orak i Robertino Bartolec. Za glazbeni dio programa koji uz knjižnicu organizira Varaždinsko književno društvo bit će zadužena varaždinska kantautorica Mirjana Pospiš. Predstavljanje nove zbirke pjesama Tomislava Ribića bit će u četvrtak, 8. veljače u 18 sati.