FOTO Žene operirane na dojku zablistale - na modnoj pisti! Foto: Mammae klub Varaždin/Facebook

FOTO Žene operirane na dojku zablistale - na modnoj pisti!

IHR/Varaždinske vijesti | 17.2.2024. u 11:00h | Objavljeno u Društvo

Pod geslom "Zajedno smo snažnije, zajedno smo lijepe" žene iz Mammae kluba Varaždin, Nove nade Čakovca i Narcisa Ludbrega okupile su se na Valentinovo u Varaždinu na edukaciji o Pravilniku o ortopedskim pomagalima tvrtke Bauerfeind iz Varaždina i Priske iz Splita. Uz prezentirane proteze, grudnjake, kupaće kostime te preventivne kompresivne rukave te panel raspravu "Socijalna prava žena oboljelih od raka dojke i prava onkoloških bolesnika s osvrtom na novi Pravilnik o ortopedskim/ medicinskim pomagalima“, održana je modna revija prikazanih modela koje su nosile žene operirane na dojku i time pokazale svu svoju zadržanu ženstvenost, hrabrost, samouvjerenost i ljepotu s osmjehom na licu.

- Kako bi pomogli ženama u ostvarenju prava koja imaju preko iz HZZO-a, educirali su nas, uz Prisku iz Splita predstavnici Centra za socijalni rad Varaždin te varaždinskog Mirovinskog osiguranja, a predstavila se i Poliklinika Croatia - objavljeno je na Facebook stranicama Mammae kluba Varaždin.

Ova manifestacija organizirana je uz suradnju sa Zakladom solidarnosti Grada Varaždina, a uz pomoć i potporu Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije i dr. sc. Irene Stipešević Rakamarić, a podršku ženama operiranim zbog raka dojke pružio je i poznati glumac HNK Varaždin Stojan Matavulj, Grad Varaždin i Varaždinska županija, pa su tako na događaju bili Miroslav Marković, zamjenik varaždinskog gradonačelnika i Zvjezdana Fulir iz Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje.

- Najljepši poklon ženama dao je svojim nastupom Dubravko Dudo Novak - objavile su članice Mammae kluba Varaždin.

Ovaj događaj podržale su i tvrtka Loop, Mladen Magdalenić i Denis Šarić, Techopark, Jagoda Hirš, za frizure žena koje su nosile modnu reviju pobrinule su se frizerke Kristina Božićević i Željka Vincek, a za šminku vizažistice Mirela Magić i Dyala.

- Učinile su žene koje su nosile reviju dostojanstvenijima i vrlo lijepima. Hvala i svima koji su prepoznali vrijednost ove lijepo zaokružene priče i pridružili nam se. Posebice hvala Županijskoj ligi Čakovec na odazivu i moralnoj podršci svim klubovima - zahvalile su se članice Mammae klub Varaždin i Zaklade solidarnosti Grada Varaždina.