FOTO Konji i kočije okupirali Stari grad: tradicionalni dani kočija privukli velike i male Foto: Krešimir Đurić/Grad Varaždin

FOTO Konji i kočije okupirali Stari grad: tradicionalni dani kočija privukli velike i male

VV | 10.6.2023. u 14:33h | Objavljeno u Društvo

Varaždin su danas okupirali konji, kočije, zaprege i jahači! U organizaciji Udruge "Varaždin - grad kočija" u baroknom gradu održana je manifestacija "Dani kočija u Varaždinu".

Riječ je o već tradicionalnoj manifestaciji koja se održava kod Starog grada, pod pokroviteljstvom Grada Varaždina i Varaždinske županije, a kočije svih oblika i veličina te njihovi ponosni vlasnici cijelog su prijepodneva privlačili pažnju brojnih građana, ali i turista. Podršku manifestaciji dala je i zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec, ali i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

- Drago mi je da se i ove godine već tradicionalno održava manifestacija koja nas vraća u neka davna vremena kada su kočije bile glavno prijevozno sredstvo, te se nije živjelo ovako ubrzanim tempom kao danas, a suživot s konjima, plemenitim životinjama, bio je uobičajen. Djeca danas nemaju baš prilike vidjeti kočije i konje, zbog čega mi je drago što se ova tradicija održava na ulicama našeg grada - rekao je Bosilj.

Uz mimohod zaprega i jahača kroz grad, djeca od 6 do 16 godina mogla su sudjelovati u likovnoj koloniji, a održalo se i revijalno natjecanje kočija te natjecanje jahača u zabavnim igrama.

Organizatorima je i vrijeme išlo na ruku, a sve je zabilježio naš fotoreporter Krešimir Đurić.