Do kraja ovog tjedna traju prijave srednjoškolaca za upis u Policijsku školu "Josip Jović" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Do kraja ovog tjedna traju prijave srednjoškolaca za upis u Policijsku školu "Josip Jović"

IHR/Varaždinske vijesti | 18.8.2021. u 08:15h | Objavljeno u Društvo

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je natječaj za upis učenika u treći razred Policijske škole "Josip Jović" za zanimanje policajac/policajka.

Na natječaj, koji je otvoren do 20. kolovoza, mogu se prijaviti učenici s područja cijele Hrvatske koji su završili drugi razred gimnazija, ali i srednjih škola razine kvalifikacije 4.2, prošli su s najmanje trojkom, uzornog su vladanja, imaju posebnu tjelesnu i psihičku sposobnost, propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti, moraju biti dostojni obavljanja policijske službe i nisu članovi nijedne političke stranke, a ne smiju biti stariji od 19 godina s danom početka nastave, a to je 6. rujna.

- Odabir kandidata za upis izvršit će se temeljem ostvarenih rezultata u dosadašnjem školovanju, rezultata provjere psihičke sposobnosti, tjelesne motoričke sposobnosti, motivacijskog razgovora te rezultata provjere osobne dostojnosti i tjelesne zdravstvene sposobnosti. Kandidati će na provjere biti pozvani isključivo putem web stranice MUP-a - navodi se u natječaju.

Više informacija zainteresirani srednjoškolci mogu doznati na web stranicama MUP-a ili brojevima telefona 01/24-26-305 ili 01/24-26-518.