Denisu i Aniti Peričić te Nikoli Leskovaru Ministarstvo dodijelilo potpore izdavanju knjiga

VV | 12.1.2018. u 12:22h | Objavljeno u Društvo

Denisu i Aniti Peričić te Nikoli Leskovaru krajem godine Ministarstvo kulture dodijelilo je potpore izdavanju knjiga u 2018. godini.

Zagrebački nakladnik Hena.com dobio je 12.000 kuna potpore za izdavanje zbirke priča „Tijelo od snova“ varaždinskoga književnika Denisa Peričića, naslovljenu prema priči koja je dobila Nagradu „Lapis Histriae“ 2014. godine. 

Naklada Jesenski i Turk iz Zagreba dobila je 10.000 kuna za objavu prvijenca varaždinskog autora Nikole Leskovara, romana „Tijelo od soli“, nagrađenog Nagradom „Prozak“ za 2016. godinu.

Urednik je Kruno Lokotar. Naklada Ljevak dobila je 12.000 kuna za roman „Povijest paučine“ varaždinskog pisca sa zagrebačkom adresom Borisa Perića.

Nakladnička kuća Tonimir iz Varaždinskih Toplica dobila je 10.000 kuna za objavu knjige „Sredinom mojih dana“ đurđevačke pjesnikinje Božice Jelušić. Odobreno je i 12.000 kuna Ogranku Matice hrvatske iz Koprivnice za prvu knjigu Sabranih djela lubreškoga komediografa Mladena Kerstnera.

Potpora se dodjeljuje nakladnicima za izdavanje vrijednih knjiga za čije je objavljivanje potrebno osigurati posebna sredstva za istraživački, književno povijesni ili osobito zahtjevan prevodilački rad. Prednost imaju iznimna pjesnička, prozna ili književno-esejistička djela, naročito suvremenih domaćih autora.