Ne dopustite da vam vrijeme pokvari veselje uz zelje i finu sarmu na varaždinskom placu! Foto: varazdinskiplac/ilustracija

Ne dopustite da vam vrijeme pokvari veselje uz zelje i finu sarmu na varaždinskom placu!

VVM | 3.11.2023. u 10:16h | Objavljeno u Društvo

U subotu, 4. studenog, od 9 do 12 sati, ulica Augusta Šenoe bit će domaćin trinaeste humanitarne manifestacije 'Bez zelja nema veselja'. Riječ je o događaju koji slavi zelje kao jedan od zaštićenih proizvoda varaždinskog kraja. 

Učenici pripremaju 600 sarmi - 300 porcija

Glavna atrakcija manifestacije bit će sarma koju će pripremati učenici Gospodarske škole u Varaždinu pod vodstvom svojih mentora. Posjetitelji će moći kušati 600 sarmi, odnosno 300 porcija koje će se prodavati po simboličnoj cijeni od tri eura. Sav prihod od prodaje bit će doniran Zakladi za razvoj kvalitetnog sporta Grada Varaždina.

Osim toga, ovogodišnja manifestacija bit će obogaćena i dodatnim sadržajima. Posjetitelji će moći uživati u degustaciji i kupnji delikatesa iz domaće proizvodnje koje će izlagati 30 OPG-ova iz županije. Tu će biti različiti proizvodi poput varaždinskog zelja, kelja, krumpira, svježeg rezanog cvijeća, sira, meda, kobasica, voćnih likera, te mnogo drugih lokalnih specijaliteta i proizvoda.

Sadržaj i za djecu

Manifestacija će također sadržavati zabavne i edukativne aktivnosti za djecu. Jedna od njih je gaženje zelja u bačvama, gdje će djeca moći naučiti kako se nekada konzervirala ova zdrava i ukusna namirnica.

Za dobru atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav Špancir koji će svirati od 10 do 12 sati.

Ako ste ljubitelj sarme, domaće hrane i volite kupovati kod lokalnih proizvođača, svakako posjetite Šenoinu ulicu ove subote gdje vas očekuje bogat program i prilika za degustaciju i kupnju delikatesa iz domaće proizvodnje vnašega kraja.

Organizatori manifestacije su Gradska tržnica Varaždin, Grad Varaždin, Županijski savez poljoprivrednih udruga, PPP Cafuk te OPG Pocedulić.

sarma-plac-varazdinski-varazdin-1200x780.jpg