Atraktivna izložba divljači Hrvatskog lovačkog saveza ovog vikenda u Areni

HLS/vv | 6.10.2023. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Na tradicionalnom 26. Međunarodnom sajmu Priroda, lov, ribolov, turizam koji će se od 6. do 8. listopada održati u varaždinskoj Areni, Hrvatski lovački savez predstavit će se s atraktivnom izložbom, dioramom Lovačkog muzeja koja će ove godine imati naglasak na šumskim životinjama i našim zvijerima pri čemu će se posebno predstaviti medvjed kao najveći od njih.

Tragom medvjeda

Na temu medvjeda bit će održano i predavanje pod nazivom "Tragom medvjeda" uz predstavljanje istoimene knjige autora Krunoslava Raca, zaljubljenika u prirodu koji više od 15 godina proučava život smeđih medvjeda u prirodnim staništima.

>> Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam u 27. izdanju u Varaždinu

Uz to, Hrvatski lovački savez kao suorganizator sajma, za sve posjetitelje pripremio je i brojna zanimljiva predavanja, kao primjerice o problemu naleta vozila na divljač i isplati šteta vozačima čiji tehnički dio u ime Ministarstva poljoprivrede odrađuje Hrvatski lovački savez. Uz podatke o broju naleta i štetama na vozilima zastrašujući je podatak i o šteti na divljači. A na koji način zatražiti odštetu i tko ima pravo na nju moći će se saznati na predavanju.

U nedjelju će se održati i predavanje vezano uz projekt LIFE Wild Wolf, dr. sc. Neške Vukšić Končevski koji naglašava ulogu lovaca u problematici interakcije vukova i lovačkih pasa. Projekt uz partnere provodi Hrvatski lovački savez i prvi je u nizu projekata kojih je Hrvatski lovački savez dionik.

Sokoli, lovački psi, fazani

Posebnost sajma je i organizacija sajamskog kupa u gađanju letećih meta kojeg organizira Lovačko društvo "Vepar" Ljubešćica. Ovaj kup održava se 12. godinu za redom, a tijekom subote i nedjelje u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji sudjelovat će brojna lovačka društva iz cijele Hrvatske.

Kao i uvijek, na sajmu će se moći vidjeti i sokolari sa svojim pticama, lovački psi, fazani, a organiziran je i Dječji kutak Hrvatskog lovačkog saveza. Izložba gljiva je još jedan tradicionalni sadržaj Sajma, koja svake godine pobuđuje veliki interes.