ŽDO se žali na presudu kojom je 28-godišnjak oslobođen optužbe za silovanje supruge Foto: VV arhiva

ŽDO se žali na presudu kojom je 28-godišnjak oslobođen optužbe za silovanje supruge

M.P./Varaždinske vijesti | 4.11.2016. u 15:11h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je optuženik (28) sa šireg ludbreškog područja proglašen krivim zbog počinjenja kaznenih djela prijetnje, teške tjelesne ozljede, povrede djetetovih prava i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, dok je oslobođen optužbe za kazneno djelo silovanja na štetu svoje supruge.

Optuženik je osuđen djelomičnom uvjetnom osudom, odnosno izrečena mu je bezuvjetna kazna zatvora u trajanju od 13 mjeseci, a dio kazne od sljedećih 13 mjeseci mu je uvjetovan na rok od tri godine. Okrivljeniku je izrečena i sigurnosna mjera zabrane približavanja, uznemiravanja ili uhođenja oštećenice.

- Žalba je podnijeta zbog odluke suda o kazni koja je presudom izrečena optuženiku budući da državno odvjetništvo smatra kako je izrečena kazna zatvora preblaga, a nije bilo osnovano niti izricanje djelomične uvjetne osude. Žalba je podnijeta i zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja u odnosu na kazneno djelo za koje je optuženik oslobođen optužbe jer je sud pogrešno zaključio kako nije dokazano da je optuženik počinio to kazneno djelo - smatra ŽDO.

Označeno u