Zbog oduzimanja prednosti, brzine i alkohola, tijekom vikenda šestero ozlijeđenih Foto: Foto čitatelja

Zbog oduzimanja prednosti, brzine i alkohola, tijekom vikenda šestero ozlijeđenih

I.D./Varaždinske vijesti | 18.3.2019. u 12:23h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća, od čega šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak 15. ožujka oko 14.50 sati u Turčinu. Žena starosti 51 godinu upravljala je osobnim vozilom državnom cestom D-3 iz smjera Varaždin u smjeru Turčina. Dolaskom do raskrižja s Vukovarskom ulicom u Turčinu, ušla je u raskrižje na znak zelenog svjetla na semaforu, skrećući ulijevo, no prethodno nije propustila osobno vozilo kojim je iz suprotnog smjera, zadržavajući smjer kretanja, upravljala također 51-godišnjakinja, koja je ušla u raskrižje također na znak zelenog svjetla na semaforu. Tom je prilikom došlo do udara prednjih dijelova vozila, pri čemu je ozlijeđena vozačica koja se kretala ravno kroz raskrižje. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine ozljede za sad nisu okvalificirane.

U petak 15. ožujka oko 14.15 sati, u Trnovcu Bartolovečkom dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 48 godina upravljao je teretnim vozilom Bartolovečkom ulicom iz smjera Radničke ulice. Dolaskom do raskrižja s Ulicom braće Radić, zbog neprilagođene brzine kretanja gustoći prometa i raskrižju, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljala 58-godišnjakinja, koja je bila zaustavljena na kolniku radi propuštanja vozila iz suprotnog smjera i skretanja ulijevo. U prometnoj je nesreći ozlijeđena vozačica te je prevezena u varaždinsku Opću bolnicu.

Istog se dana, oko 16.10 sati, dogodila i prometna nesreća u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu u kojoj je ozlijeđen 42-godišnjak. On je upravljao traktorom te je zbog neprilagođene brzine sletio ulijevo na kolnom ulazu i prednjim dijelom traktora udario u betonsku žardinjeru za cvijeće, a potom i ugao prodajnog salona. Od siline udara betonska žardinjera je odbačena ulijevo na prednji desni bočni dio parkiranog osobnog vozila. Ozlijeđenom je 42-godišnjaku medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

U subotu 16. ožujka, oko 21 sat, u prometnoj nesreći u Marčanu ozlijeđen je 25-godišnjak. On je pod utjecajem alkohola od 0.73 g/kg upravljao osobnim vozilom Viničkom ulicom iz smjera Vinice u smjeru Gornjeg Ladanja. Zbog neprilagođene brzine kretanja, pri ulasku u lijevi zavoj izgubio je nadzor nad upravljačem i u zanošenju sletio ulijevo van kolnika, gdje je desnim bočnim dijelom vozila udario u žičanu dvorišnu ogradu kuće te u betonski električni stup. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Jedna je osoba ozlijeđena i u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 17. ožujka, oko 12.15 sati u Ulici Ante Starčevića u Varaždinu. Muškarac starosti 56 godina upravljao je osobnim vozilom uključujući se u promet iz dvorišta na kolnik Ulice Ante Starčevića, ali prethodno nije propustio bicikl kojim se biciklističkom stazom uz sjeverni rub kolnika, iz smjera Optujske prema Ludbreškoj ulici (suprotno od dozvoljenog smjera), kretala 59-godišnjakinja. Tom je prilikom prednjim dijelom vozila udario u lijevi bočni dio bicikla, pri čemu je biciklistica pala na kolnik. Medicinska joj je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njezine ozljede za sad nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 17. ožujka oko 15.40 sati na državnoj cesti D-2 između Gornjeg Vratna i Petrijanca, ozlijeđen je 42-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom u smjeru Petrijanca te je zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, vozilom sišao van kolnika na južnu cestovnu bankinu, nakon čega je u zanošenju sletio van kolnika udesno i prednjim dijelom vozila udario u stablo. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Označeno u