Za ubojstvo studentice, čije su ostaci nakon 18 godina nađeni u škrinji, osumnjičena sestra

vv | 17.2.2019. u 23:11h | Objavljeno u Crna kronika

U ponedjeljak, tijekom prijepodneva,  bit će na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu privedena 45-godišnjakinja S.D. iz Palovca, koju se sumnjiči za ubojstvo sestre Jasmine Dominić (1977.), čiji su ostaci, kako se sumnja, pronađeni u škrinji za zamrzavanje ispod stuba u obiteljskoj kući nakon što je aparat ostao bez struje.

Očevid je u subotu provela zamjenica županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu, a u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave međimurske.

-Prema dosad prikupljenim podacima, postoje osnove sumnje da je uhićena 45-godišnjakinja između 2000. i 2001. godine usmrtila svoju sestru i njezino mrtvo tijelo sakrila u škrinju za zamrzavanje u hodniku prizemlja obiteljske kuće. Radi utvrđivanja svih okolnosti događaja, državno odvjetništvo će naložiti obdukciju, vještačenje DNA, druga potrebna vještačenja i dokazne radnje te provođenje daljnjih izvida, a poduzet će se i druge radnje prema zakonskim propisima o postupanju s uhićenim osobama, izvijestili su  dansiz ŽDO.

Izrezak.JPG

Potvrdi li obdukcija da su u škrinji doista ostaci Jasmine Dominić nestale prije gotovo dvadeset godina, otvorit će se niz pitanja, od toga kako je moguće da je njezina sestra skupa s djecom tako dugo mirno živjela u obiteljskoj kući, dok su njihovi roditelji za života radili u inozemstvu,  kao i kako to da ovakav zloćin nije razotkriven ranije, pogotovo što nestanak studentice nije prijavljen odmah kada je i nestala.