Vozači, oprez! U samo jednom danu zabilježena četiri naleta na životinje Foto: ilustracija

Vozači, oprez! U samo jednom danu zabilježena četiri naleta na životinje

I.D./Varaždinske vijesti | 9.4.2019. u 19:28h | Objavljeno u Crna kronika

Praćenjem događanja prometnih nesreća na području Policijske uprave varaždinske u prethodnom razdoblju, zamijećena je tendencija porasta broja naleta cestovnih motornih vozila na domaće i divlje životinje, izvijestili su iz Policijske uprave varaždinske.

- U cilju prevencije ovakvih i sličnih događaja, pozivamo vozače na maksimalni oprez na prometnicama Varaždinske županije, posebno u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima, te da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti i poštuju postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti - ističu iz varaždinske policije.

Ujedno napominju da su samo tijekom jučerašnjeg dana, 8. travnja, zabilježena četiri naleta na srneću divljač, koji su se dogodili u večernjim satima na području općina Breznički Hum, Jalžabet, Breznica i Petrijanec.

I vlasnike domaćih životinja policija poziva na poduzimanje odgovarajućih mjera u cilju sprječavanja zadržavanja domaćih životinja na cesti bez nadzora.

- Napominjemo da su vlasnici domaćih životinja (psi, mačke i dr.) dužni životinje držati pod nadzorom, odnosno držati ih u ograđenim dvorištima i poduzimati druge mjere kako se životinje bez nadzora ne bi zadržavale na cestama. U slučaju naleta vozila na domaće životinje, u pravilu su odgovorni vlasnici domaćih životinja, te je sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama za vlasnika životinja propisana kazna 300 kuna - podsjećaju iz policije.