Vozač (79) u Topličici prebrzo vozio, sletio s ceste pa završio na krovu Foto: VV arhiva/Ilustracija

Vozač (79) u Topličici prebrzo vozio, sletio s ceste pa završio na krovu

M.P./Varaždinske vijesti | 30.1.2017. u 17:31h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se 15 nesreća i to tri s ozlijeđenim osobama i 12 s materijalnom štetom.

U petak 27. siječnja oko 5.50 sati u Mirkovcu ozlijeđen je 39-godišnji muškarac. Vozeći se iz smjera Brezničkog Huma u smjeru Zagreba u jednom je trenutku zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad upravljačem i automobilom sišao u desno van kolnika. Pritom je prednjim dijelom udario u prometni znak, a potom i smjerokazni stupić i rubni štap, nakon čega se vozilo zanijelo i sletjelo van kolnika. Medicinska mu je pomoć pružena po ekipi Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu 28. siječnja oko 5.40 sati u Tomaševcu Biškupečkom ozlijeđen je 34-godišnjak.

- On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.95 g/kg iz smjera Turčina prema Doljanu. Zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, vozilom je prešao u lijevo van kolnika, te prednjim dijelom vozila udario u hrpu snijega i dvorišnu ogradu. Pritom je ozlijeđen, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici - navodi se u policijskom priopćenju.

Jučer oko 9.30 sati u Zlatarskoj ulici u Topličici ozlijeđen je pak 79-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Novog Marofa u smjeru Podruta te je zbog neprilagođene brzine u jednom trenutku izgubio nadzor nad upravljačem i vozilom sletio u desno van kolnika u cestovni jarak gdje se vozilo prevrnulo na krov. Na mjesto događaja izašla je ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije no 79-godišnjak je odbio njihovu pomoć.

Označeno u