Vlasnik psa o incidentu u Jalžabetu: Pas se samo htio igrati, ali prihvaćam svu odgovornost Foto: Ilustracija

Vlasnik psa o incidentu u Jalžabetu: Pas se samo htio igrati, ali prihvaćam svu odgovornost

J.Š./Varaždinske vijesti | 20.10.2018. u 12:30h | Objavljeno u Crna kronika

Nastavno na jučerašnju objavu da je u mjestu Leštakovec kod Jalžabeta izgrizao ženu pas u njenom vlastitom vinogradu javio se i vlasnik psa koji ističe da će preuzeti svaku odgovornost te da se ne radi o pit bullu već stafordu.

- Nisam bio kod kuće, moja žena je izašla sa psom i nije ga vezala i tu prihvaćamo svaku odgovornost i snosit ćemo posljedice. Susjeda je šetala s nekim granama u ruci, a pas kad je to vidio on se zaletio, ali samo zato što se voli igrati grančicama, a žena se uplašila i počela histerično vikati i mahati rukama i normalno, pas je odreagirao - objašnjava nam vlasnik i dodaje kako ne želi da se o stafordima priča kao o psima opasnima za okolinu, jer kako kaže, oni to zasigurno nisu.

Na optužbe da ga se već upozoravalo da psi šeću okolo po vinogradu i uništavaju imovinu, vlasnik odgovara da njegovi psi ne hodaju okolo.

- Istina je da ima pasa koji šeću okolo bez nadzora, ali to nisu moji psi. Moja žena će zaraditi kaznenu ili prekršajnu prijavu i po velikim je stresom zbog svega što je dogodilo. Meni je također jako žao i poštujem susjedu i njezinog supruga, ali ja sam također van sebe, ne mogu uopće doći k sebi i najrađe bih da se to nije dogodilo. Ja sam se bojao da mi ne ustrijele psa zbog svega ovoga. U našem kraju nitko ne vodi brigu o svojim psima, a sad se to meni dogodilo koji uvijek vodim brigu o njima - žali se vlasnik psa i ovim putem se još jednom želi ispričati susjedi.

Označeno u