VIDEO, FOTO Knapić u šatoru pred zgradom suda: "Tu ću biti dok suci ne odu ili se smrznem"

M.P./Varaždinske vijesti | 7.12.2016. u 11:51h | Objavljeno u Crna kronika

Željko Knapić, bivši atletičar iz Pribislavca, danas je ispred zgrade varaždinskog suda započeo novi prosvjed kako bi građanima ukazao na nepravdu koja mu se dogodila prije nekoliko godina. Osim “uobičajenih” transparenata na kojima proziva varaždinske suce Knapić je danas postavio i šator u kojem će, najavljuje, kampirati sve dok trojica suca Županijskog suda ne odu s tih pozicija ili dok se on ne smrzne.

- Najgori je pokvareni sudac, a kada se skupi više njih, to je sumrak i demokracije i poštenja i morala i svega što bi ljudski život trebao predstavljati. Ovdje sam kako bih ukazao na ono što su napravili suci Županijskog suda samo kako bi se dodvorili svojim gazdama ili kako bi bili dobro plaćeni, a to je da su donijeli pravomoćnu sudsku presudu bez suđenja i mogućnosti žalbe. To je jedinstveni primjer ne samo u Hrvatskoj već i u svijetu - napomenuo je Knapić koji je o svom današnjem prosvjedu obavijestio i ministra pravosuđa Antu Šprlju.

Podsjetimo, umirovljenu javnu bilježnicu Bojanu Štimac te neke varaždinske suce i državne odvjetnike, Knapić već godinama javno proziva zbog (ne)djelovanja na spornu prodaju gotovo 500.000 kvadrata njegova zemljišta na Šipanu, koje je u zamjenu za pozajmicu od dva milijuna kuna založio u korist Ivana Žaje te na kraju izgubio zbog nevraćanja milijuna kuna.

Javnu bilježnicu Knapić je i kazneno prijavio, ali nakon što je na temelju prijave na prvom stupnju donijeto rješenje o otvaranju istrage, ono je odbačeno na drugom stupnju. Zbog potonjeg Knapić već godinama s transparentima prosvjeduje ispred zgrade varaždinskoga suda prozivajući suce drugostupanjskog tijela, ali i druge.

Označeno u
Video sadržaj
Galerija slika