Vatrogasci jurili na intervenciju u Salinovec, dolazak im otežala zaleđena cesta Foto: DVD Ivanec

Vatrogasci jurili na intervenciju u Salinovec, dolazak im otežala zaleđena cesta

I.D./Varaždinske vijesti | 7.1.2019. u 17:08h | Objavljeno u Crna kronika

Prema izvješću Policijske uprave varaždinske, u petak, 4. siječnja oko 9.30 sati u Salinovcu je izbio požar na gospodarskoj zgradi u vlasništvu 69-godišnjaka.

Kako je utvrđeno očevidom, požar je izbio na deponiranoj baliranoj slami koja se nalazila uz vanjski zid gospodarske zgrade i ljetne kuhinje, uslijed žara prenesenog vjetrom s obližnjeg mjesta spaljivanja otpadnog materijala – plastike, linoleuma i aluminija.

Nakon toga se požar proširio na krovnu konstrukciju objekta, koja je u potpunosti izgorjela. Požar su ugasili vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava Ivanec i Salinovec, s ukupno šest vozila i 24 vatrogasca. Dodajmo da su vatrogasci pri dolasku na mjesto požara naišli na problem.

- Na putu do mjesta intervencije u mjestu Salinovec, stotinjak metara do požara, na prometnici nam se zbog zaleđenosti prometnice ispriječilo teretno vozilo pa je dolazak na požarište kasnio nekoliko minuta. Istovremeno na požarište dolazi i DVD Salinovec, tako da je kroz desetak minuta na požarištu bilo ukupno 6 vozila s 24 vatrogasca. U dvorištu obiteljske kuće gorjela je ljetna kuhinja od 40-ak m2, a do našeg dolaska kompletno krovište već je u potpunosti izgorjelo - naveli su ivanečki vatrogasci na svojoj internetskoj stranici i dodali da su zbog zaleđenosti prometnice kontaktirani dežurni u ŽUC-u koji su prometnicu naknadno posipali sa solju.

Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 10 000 kuna.

Dodajmo da je, prema izvješću Županijskog centra 112, ovih dana zabilježeno još požara - 6. siječnja požar dimnjaka u Beletincu i požar gospodarskog objekta u Novom Marofu, a 7. siječnja požar kontejnera za smeće te požar garaže i nadstrešnice u Varaždinu.