Uzrok jučerašnje nesreće u Lužanu u kojoj je poginuo 19-godišnjak je - alkohol Foto: Foto agencija Sjever/Siniša Sović

Uzrok jučerašnje nesreće u Lužanu u kojoj je poginuo 19-godišnjak je - alkohol

M.P./Varaždinske vijesti | 18.8.2017. u 09:36h | Objavljeno u Crna kronika

Uzrok jučerašnje teške prometne nesreće oko 20.30 sati na državnoj cesti D3 u Lužanu Biškupečkom kojoj je poginuo 19-godišnji suputnik iz međimurskog Brezja je alkohol i nekretanje svojom prometnom trakom. Izvijestili su to jutros iz PU varaždinske.

Dvadesetogodišnjak je s 1.71 promila alkohola u krvi vozio iz smjera Lužana Biškupečkog u smjeru Presečna. Izlaskom iz Lužana, uslijed ne držanja svojeg vozila u kretanju sredinom obilježene prometne trake, vozilom je preko pune neisprekidane crte prešao na lijevu stranu kolnika, gdje je prednjim djelom vozila udario u prednji dio teretnog vozila, kojim je iz Presečna prema Lužanu Biškupečkom upravljao 39-godišnji slovenski državljanin.

U prometnoj nesreći ozljede su zadobili vozač osobnog vozila, 37-godišnjak i vozač teretnog vozila. Ozlijeđeni su prevezeni u varaždinsku Opću bolnicu, gdje im je pružena liječnička pomoć. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Zbog očevida je promet na toj dionici državne ceste bio zatvoren za sav promet od 21 do 23.30 sati, te se odvijao obilaznim pravcima.

Označeno u