Uhvaćen dvojac koji je ukrao novac u B. Humu, provalnici aktivni i u Varaždinu i Ivancu Foto: ilustracija

Uhvaćen dvojac koji je ukrao novac u B. Humu, provalnici aktivni i u Varaždinu i Ivancu

I.D./Varaždinske vijesti | 15.7.2019. u 16:38h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 26 i 34 godine, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krađe.

Kako se sumnja, oni su 23. svibnja 2019. godine u Brezničkom Humu ušli u otključanu kuću u vlasništvu 57-godišnjaka i iz jedne od prostorija kuće otuđili novac. Protiv njih će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija je izvijestila i o nekoliko provala i krađa koje su se dogodile proteklih dana.

Tako je u petak, 12. srpnja oko 16 sati nepoznati počinitelj provalio u kuću u Ivancu u vlasništvu 73-godišnjakinje te otuđio iznos od nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

U subotu, 13. srpnja, od 1 do 2 sati, nepoznati je počinitelj provalio u ugostiteljski objekt u Ulici Šemovečkih žrtava u Varaždinu te otuđio novac i cigarete. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

U subotu, 13. srpnja tijekom prijepodnevnih sati u Krapinskoj ulici u Varaždinu nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 80-godišnjaka i otuđio razni zlatni nakit u vrijednosti preko deset tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Od ostalih događaja, tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježeno je osam prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Varaždinu, Seketinu, Petrijancu, Orehovcu, Donjem Kućanu, Punikvama, Majerju i Vinogradima Ludbreškim, a radi se o događajima vezanim uz svađu, viku i galamu; naročito drsko i nepristojno ponašanje; vrijeđanje i omalovažavanje ovlaštenih službenih osoba te držanje životinja bez nadzora.

Označeno u