U Zagrebu danas počinje suđenje Čehoku, Horvatu, Buniću i Vitezu Foto: VV arhiva/Ilustracija

U Zagrebu danas počinje suđenje Čehoku, Horvatu, Buniću i Vitezu

M.P./Varaždinske vijesti | 15.2.2018. u 08:37h | Objavljeno u Crna kronika

Na Županijskom sudu u Zagrebu za danas u 9 sati zakazano je pripremno ročište u kaznenom postupku protiv varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka, njegovog nekadašnjeg zamjenika Zlatka Horvata, bivšeg predsjednika uprave Zagorja Miroslava Bunića te bivšeg gradskog pročelnika za prostorno uređenje Stanka Viteza, kao i tvrtki Zagorje te Zagorje-Tehnobeton.

USKOK-ovom optužnicom - koja datira još iz travnja 2014. godine, a koja je potvrđena u veljači 2016. – tereti ih se za zlouporabu položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te za primanje i davanje mita. Čehoku je navodno pripala nepripadna korist od 143.838 kuna, Horvatu 281.936 kuna, Vitezu 771.686 kuna, Zagorju d.d. 741.925 kuna, a Zagorje Tehnobetonu d.d. 2,4 milijuna kuna.

Podsjetimo ukratko, prvom točkom optužnice Čehok se tereti da je od ožujka 2003. do svibnja 2003., na traženje trećeooptuženog, a na štetu Grada Varaždina, pogodovao ZTB-u i Coning inženjeringu prilikom prodaje gradskog zemljišta, a drugom točkom optužnice Čehok i Horvat terete se da su od rujna 2005. do lipnja 2011. sukladno dogovoru s trećeoptuženim pogodovali ZTB-u i Zagorje d.d. u dobivanju poslova s Gradom Varaždinom, čime je tim društvima pribavljena znatna nepripadna materijalna dobit. Radi se o poslovima oko zamjene nekretnina između Grada i Zagorja, oslobađanju obveze plaćanja komunalnog doprinosa društvu ZTB u iznosu od 1,8 milijuna kuna, ali i dobivanju posla u okviru javno-privatnog partnerstva za izgradnju Arene.

Više pročitajte u idućem broju Varaždinskih vijesti

Označeno u