U Zagrebačkoj ulici pijan skrivio nesreću s četvero ozlijeđenih pa pobjegao Foto: VV arhiva

U Zagrebačkoj ulici pijan skrivio nesreću s četvero ozlijeđenih pa pobjegao

M.P./Varaždinske vijesti | 19.12.2016. u 12:57h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 10 prometnih nesreća od čega četiri s ozlijeđenim osobama, a šest s materijalnom štetom.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 5.40 sati u Donjem Knegincu.

- Djevojka starosti 21 godinu upravljala je osobnim vozilom lokalnom cestom iz smjera Kelemena u smjeru Donjeg Kneginca. Dolaskom na nadvožnjak preko A-4 u lijevom zavoju brzinu kretanja vozila nije prilagodila uvjetima i stanju kolnika te je izgubila nadzor nad vozilom i sletjela vozilom u desnu stranu van kolnika i udarila u metalnu zaštitnu ogradu. Od udara je zadobila ozljede te joj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane - izvještavaju iz policije.

U subotu oko 3.34 sata u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu u prometnoj nesreći ozlijeđene su četiri osobe.

- Osobnim vozilom je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.55 g/kg upravljao 29-godišnjak. Upravljao je iz smjera Trga Slobode u smjeru Zagrebačke ulice. Brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju kolnika te uvjetima prometovanja, te je prednjim djelom vozila udario u zadnji dio osobnog vozila kojim je upravljao 59-godišnjak, a koji se nalazio zaustavljen u koloni vozila. Vozilo je uslijed udara odbačeno prema naprijed, gdje je prednjim djelom udarilo u zadnji dio osobnog vozila kojim je upravljao 30-godišnjak, a koji se nalazio zaustavljen ispred raskrižja Zagrebačke i Prešernove ulice zbog upaljenog crvenog svjetla na semaforu. Nakon udara 29-godišnji vozač se udaljio s mjesta događaja bez da izmjeni podatke sa oštećenima. No, u 3.39 sati policijski službenici zaustavili su ga na parkirališnom prostoru u Zagrebačkoj ulici te je uz uporabu sredstava prisile priveden u Policijsku postaju Varaždin - navode iz PU varaždinske.

Ozljede su zadobili 59-godišnji vozač osobnog vozila, 30-godišnji vozač drugog vozila i suputnici starosti 27 i 40 godina. Medicinska pomoć im je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U Šenoinoj ulici u Sigetecu Ludbreškom jučer oko dva sata ozlijeđen je 27-godišnjak.

- Djevojka starosti 23 godine je upravljala osobnim vozilom iz smjera Ludbrega u smjeru Slokovca. Brzinu vozila nije prilagodila osobinama i stanju kolnika, te je nakon izlaska iz zavoja izgubila kontrolu nad vozilom i udarila u dvorišnu ogradu. Ozljede je uslijed udara zadobio putnik u vozilu, a medicinska pomoć mu je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane - stoji u policijskom priopćenju.

Dvije su žene ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se jučer oko 14.40 sati dogodila na nerazvrstanoj cesti u Biljevcu. Osobnim vozilom je upravljala 43-godišnjakinja iz smjera Biljevca u smjeru Čalinca. Pri izlasku iz oštrog desnog zavoja zbog neprilagođene brzine kretanja vozila stanju i uvjetima na kolniku vozilom je sletjela u desno i udarila u betonski most. U nesreći su ozlijeđene vozačica i 80-godišnja suputnica te im je pomoć pružena u OB Varaždin.

Noćas oko 00.40 sati u Varaždinskoj ulici u Nedeljancu dogodila se nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 29 godina upravljao je neregistriranim i tehnički nepregledanim mopedom, bez zaštitne kacige na glavi, prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.81 g/kg. Upravljao je iz smjera Cargovca u smjeru Gojanca. Zbog bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uzrokovanih utjecajem alkohola, mopedom je sišao u lijevo van kolnika na zelenu površinu i izgubio je nadzor nad upravljanjem mopeda, te je pao na kolnik i zadobio ozljede. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Označeno u