U Varaždinu ozlijeđena biciklistkinja, u Trnovcu alkohol uzrok sudara automobila Foto: Ilustracija

U Varaždinu ozlijeđena biciklistkinja, u Trnovcu alkohol uzrok sudara automobila

Varaždinske vijesti | 4.7.2019. u 18:37h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 3. srpnja oko 11 sati u Varaždinu, ozlijeđena je 16-godišnja maloljetnica. Ona je upravljala biciklom zapadnim nogostupom ulice Stanka Vraza u smjeru Optujske ulice. Dolaskom do raskrižja s Hallerovom alejom, započela je uključivanje u promet s nogostupa na kolnik ulice Stanka Vraza preko obilježenog pješačkog prijelaza, a da se prethodno nije uvjerila da to može učiniti na siguran način. Zbog toga je prednjim dijelom bicikla udarila u prednji branik osobnog vozila kojim je Hallerovom alejom iz smjera ulice Ratimira Hercega, upravljala 20-godišnjakinja. Biciklistica je uslijed udara pala na kolnik pri čemu je ozlijeđena. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine ozljede za sad nisu okvalificirane.

Jučer, 3. srpnja oko 16.20 sati u Varaždinskoj ulici u Nedeljancu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Žena starosti 34 godine upravljala je osobnim vozilom iz smjera Varaždina u smjeru Vidovca. Zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti te gustoći prometa, prednjim je dijelom vozila udarila u stražnji dio osobnog vozila zaustavljenog u koloni vozila, kojim je upravljao 60-godišnjak. Udareno je vozilo uslijed udara odbačeno unaprijed i prednjim dijelom udarilo u osobno vozilo kojim je upravljala 25-godišnjakinja. U prometnoj je nesreći ozlijeđena 34-godišnja vozačica te joj je medicinska pomoć pružena na mjestu događaja.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 3. srpnja oko 21.50 sati u Trnovcu. Muškarac starosti 52 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.11 g/kg Gospodarskom ulicom. Dolaskom do raskrižja s Ludbreškom ulicom, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje, a da nije propustio osobno vozilo kojim je tom ulicom u smjeru Varaždina, upravljao 48-godišnji državljanin Srbije. Tom je prilikom lijevim bočnim dijelom vozila udario u prednji dio vozila 48-godišnjaka. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 48-godišnjak te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.