U teškoj nesreći u Majerju u petak ozlijeđene dvije osobe

M.P./Varaždinske vijesti | 27.12.2016. u 12:08h | Objavljeno u Crna kronika

Dvije su osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 20.15 sati u Majerju. Nesreću je skrivio 34-godišnjak koji je s 2,10 promila alkohola u krvi iz Petrijanca vozio prema Sračincu te je zbog bitno smanjenih vozačkih sposobnosti izgubio nadzor i prešao na lijevu prometnu traku. Pritom je udario u automobil 55-godišnjaka koji je u krvi imao 2,27 promila alkohola. Od jačine udara došlo je do zanošenja osobnog vozila oko svoje osi i udara u prednji lijevi dio osobnog vozila kojim je iz smjera Sračinca u smjeru Petrijanca upravljao 32-godišnjak. Ozljede su zadobili putnici u vozilu starosti 31 i 39 godina. Ozlijeđenima je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

U petak oko 21.20 sati na Vidovskom trgu u Varaždinu u prometnoj nesreći ozlijeđene su dvije osobe.

- Žena starosti 35 godina je upravljala osobnim vozilom iz smjera Jalkovečke ulice u smjeru Ulice Zrinskih i Frankopana. Dolaskom do raskrižja sa Ulicom Zrinskih i Frankopana, vozilom je ušla u raskrižje i započela skretati u desno u trenutku kada je za njezin smjer kretanja na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo s upaljenom dopunskom zelenom svjetlećom strelicom, a da prethodno nije propustila sva vozila koja se kreću cestom na koju se uključuje. Tom prilikom je u zadnji lijevi dio njezinog vozila prednjim djelom udarilo osobno vozilo kojim je kolnikom Ulice Zrinskih i Frankopana iz smjera Kapucinskog trga u smjeru Miroslava Krleže upravljao 34-godišnjak, a koji je ušao u raskrižje na znak zelenog svjetla na semaforu. Ozljede je zadobila 35-godišnja vozačica i 11-godišnji dječak kao suputnik u vozilu. Medicinska pomoć im je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede im za sada nisu okvalificirane - izvijestili su iz policije.

Jedna je djevojka ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 00.30 sati u Varaždinu.

- Mladić starosti 22 godine je upravljao osobnim vozilom iz smjera Ulice Augusta Cesarca u smjeru Trga bana Jelačića. Brzinu vozila nije prilagodio oštrom zavoju i mokrom kolniku, te je došlo do zanošenja vozila i izlijetanja u desnu stranu van kolnika, gdje je prednjim djelom vozila udario u metalnu zaštitnu ogradu i u zid kuće. Ozljede je zadobila 27-godišnja suputnica, te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane - stoji u policijskom priopćenju.

Označeno u