U prometnim nesrećama u Varaždinu nastradali 25-godišnji motociklist i 72-godišnji pješak

VV | 26.3.2024. u 17:03h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, 25. ožujka, oko 9.15 sati, u Ulici braće Radića u Varaždinu, ozlijeđena je jedna osoba.

- Djevojka starosti 22 godine upravljala je teretnim automobilom. Ona se vozilom nije kretala prilagođenom brzinom kod obilježenog pješačkog prijelaza tako da može pravovremeno zaustaviti svoje vozilo da bi propustila pješake koji su već stupili na pješački prijelaz te je tom prilikom prednjim dijelom vozila udarila u 72-godišnjeg pješaka koji je od udarca pao na tlo i zadobio ozlijede. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno - izvijestila je varaždinska policija.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, 25. ožujka, oko 19.10 sati, kod Trga kralja Petra Svačića u Varaždinu, ozlijeđena je jedna osoba.

- Žena starosti 49 godina upravljala je osobnim automobilom. Ona je vozilom skretala ulijevo na parkiralište, a da pritom, iako je bila dužna, nije propustila vozilo, koje je dolazeći iz suprotnog smjera, zadržavalo smjer kretanja. Tom je prilikom prednjim lijevim dijelom automobila udarila u lijevu bočnu stranu motocikla kojim je upravljao 25-godišnjak, a koji je zadržavao smjer kretanja ravno i u odnosu na automobil imao prednost prolaska. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 25-godišnjak. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno - priopćili su iz PU varaždinske.