U prometnim nesrećama u Lužanu i Rinkovcu ozlijeđene dvije osobe Foto: VV arhiva / ilustracija

U prometnim nesrećama u Lužanu i Rinkovcu ozlijeđene dvije osobe

I.D./Varaždinske vijesti | 30.7.2018. u 12:43h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno osam prometnih nesreća i to dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i šest prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U petak, 27. srpnja oko 10.15 sati, u Zagrebačkoj ulici u Lužanu Biškupečkom, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Do nesreće je došlo kada se 69-godišnjak osobnim vozilom s odmorišta uključivao u promet na kolnik državne ceste u namjeri polukružnog okretanja, a da prethodno nije propustio sva vozila koja su se kretala cestom. U tom trenutku je državnom cestom naišlo osobno vozilo kojim je upravljao 25-godišnjak te je došlo do udara vozila. Ozljede je zadobila 43-godišnja putnica u vozilu, te joj je medicinska pomoć pružena u Varaždinskoj općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

U petak, 27. srpnja oko 23.40 sati u Rinkovcu se dogodila prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba. Osobnim vozilom je iz smjera Lepoglave u smjeru Bednje upravljao je 41-godišnjak koji je, uslijed nekretanja vozila sredinom obilježene prometne trake, vozilom sišao s kolnika preko bankine u cestovni jarak, gdje je došlo do udara prednje strane vozila u betonsku cijev propusta za oborinsku vodu, nakon čega se vozilo prevrnulo na bok. Vozač je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.