Ilustracija

U ponedjeljak u pet prometnih nesreća ozlijeđeno pet osoba

V.V. | 11.7.2017. u 09:29h | Objavljeno u Crna kronika

Na prometnicama u Varaždinu i Jerovcu jučer se dogodilo pet prometnih nesreća u kojima je ozlijeđeno pet osoba.

Oko 6.40 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu žena starosti 39 godina upravljala je osobnim vozilom iz smjera Hrašćice u smjeru centra Varaždina. Zbog nedržanja potrebnog razmaka pri vožnji u slijedu, u jednom je trenutku prednjim dijelom svojeg vozila udarila u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred nje u istom smjeru upravljala 38-godišnjakinja. U prometnoj je nesreći ozlijeđena 38-godišnja vozačica te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nekoliko sati nakon toga, u 11i 15, dogodila se još jedna je osoba u istoj ulici.

Muškarac starosti 71 godinu upravljao je osobnim vozilom Optujskom ulicom. U jednom je trenutku započeo s biciklističke trake uz desni rub kolnika, skretanje ulijevo u namjeri polukružnog okretanja, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. Tom je prilikom u prednji lijevi bočni dio njegovog vozila, prednjim dijelom udarilo osobno vozilo kojim je u smjeru Hrašćice, brzinom većom od dopuštene, upravljao 42-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 15-godišnji putnik iz vozila 42-godišnjaka. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila oko 15.15 sati u ulici Mihovila Pavleka Miškine u Varaždinu, žena starosti 28 godina upravljala je osobnim vozilom u smjeru Trnovca te je u jednom trenutku, zbog nedržanja potrebitog razmaka pri vožnji u slijedu, prednjim dijelom svojeg vozila udarila u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred nje u koloni vozila upravljao 69-godišnjak. Od siline udara, vozilo 69-godišnjaka je odbačeno prema naprijed gdje je prednjim dijelom udarilo u stražnji dio osobnog vozila kojim je u koloni vozila u istom smjeru upravljao 39-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđena 28-godišnja vozačica te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Oko 15.20 sati na raskrižju Hercegovačke i Starčevićeve ulice u Varaždinu, muškarac starosti 29 godina upravljao je teretnim vozilom Hercegovačkom ulicom. Dolaskom do raskrižja s ulicom Ante Starčevića, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje, a da prethodno nije propustio osobno vozilo kojim je tom ulicom iz smjera Širokih ledina, upravljala 68-godišnjakinja. Tom je prilikom došlo do udara prednjih dijelova vozila, pri čemu je ozlijeđena vozačica osobnog vozila. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Muškarac starosti 56 godina ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 10. srpnja oko 16 sati u Jerovcu. On je upravljao mopedom pod utjecajem alkohola od 2.56 g/kg iz smjera Ivanca u smjeru Bedenca. Zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku te zbog utjecaja alkohola, prilikom skretanja na lokalnu cestu, izgubio je nadzor nad upravljačem i pao na kolnik. Pritom je ozlijeđen te je prevezen u varaždinsku Opću bolnicu.